вівторок, 29 січня 2013 00:00

Вином зі шматочків фруктів пригощають безкоштовно

Замість піску на пляжах Канарських островів — сажа, розповідає 42-річний Віктор Антоненко з Мелітополя Запорізької області.

— Ноги загрузають у жижу по кісточки. Діти бігають замурзані. Я думав, ніколи не відмиюся. 3-метрові хвилі валять з ніг. Хоча пляжі відгороджені від відкритого океану кам'яними насипами.

Із дружиною та племінницею вісім днів був на острові Тенеріфе в Атлантичному океані, біля західного берега Африки. За 10 тис. грн придбали путівки на трьох. Летіли з Києва 7 год. Поселилися в 4-зірковому готелі у містечку Лас-Амерікас, за 100 м від океану.

— Готель — це двоповерхові будиночки. Ми жили на другому. У номері — санвузол, спальня, кухня-вітальня з розкладним диваном, телевізором, електроплитою, холодильником, мікрохвильовкою і новим посудом. Із кухні вихід на терасу з душем та шезлонгами. Я там і спав. А дружина з племінницею поселилися у спальні.

У дворі готелю — басейни, з'єднані каналами. У них купалися літні американці, британці й німці.

— Цілими днями мовчки попивають пиво у шезлонгах. В океані не купаються. Ввечері причепурені бабусі гуляють за ручки з молодими смаглявими іспанцями. Пригощають їх коктейлями у ресторанчиках. У супермаркеті одна жінка почула, що ми говоримо українською. Попросила мене прочитати ціну, бо забула окуляри. Казала, її дочка живе на Тенеріфе. Більше українців чи росіян не бачили.

Уздовж пляжу — ресторани. Антоненки замовляли молюсків та рибу, смажену на грилі, з гострим соусом мохо з часнику, перцю й оливкової олії. Безкоштовно пригощають сангрією — вином зі шматочками фруктів. Снідали та вечеряли у готелі. Шведський стіл входив у вартість путівки.

— За Лас-Амерікасом є пальмові плантації. На островах не було ґрунту. Весь завозили з Іспанії. Жодного бур'янця між деревами. Ми ховалися під банановими деревами у спеку.

Туристів возять у безплатні екскурсії на фабрику перлів.

— Ціни не набагато нижчі за наші. Сережки, намисто виготовляють при вас за індивідуальним ескізом. Моя жінка купила цяцьку на шию за 30 євро. За це подарували маленькі золоті сережки зі штучними перлинками.

Віктор узяв напрокат "Фольксваґен Ґольф", по 25 євро на день. Їздили на вулкан Тейде. Він третій у світі за величиною. На вершину піднімалися фунікулером. У черзі на підйом стояли півдня. Далі поїхали до аквапарку "Сіам-парк".

— Один з басейнів — гігантський. Там є установка, що жене 3-метрові хвилі. Люди на серфах катаються. Я з'їхав із 30-метрової водяної гірки. Злітаєш з гірки і потрапляєш у скляну підводну трубу. Навколо плавають акули. Розвага для камікадзе. Нізащо не погоджуся спуститися ще раз.

Улітку на Тенеріфе рідко буває вище +30°С. В океані купаються і взимку.

25

тисяч євро коштує однокімнатна квартира-студія біля океану в місті Лас-Амерікас на острові Тенеріфе.

В оренду здають двокімнатні, по 250 євро на тиждень.

Палку салямі купили за один євро

Антоненки їздили скуповуватися у столицю острова Санта-Круз де Тенеріфе. Ціни у бутиках — уп'ятеро нижчі, ніж в Україні.

— Фірмові кросівки "лакоста" купив собі за 50 євро. Новий дзеркальний фотоапарат "Кенон Д50" віддавали за 170. Продавець божився, що справді японський. У нас були купюри по 500 євро. У крамничках такі крупні бояться брати. Ми розрахувалися в супермаркеті за воду й шоколадку і без питань отримали здачу з п'ятисотки, — розповідає Віктор Антоненко. — У супермаркеті кіло живих королівських креветок коштує 5 євро. Палка ковбаси салямі — 1 євро. Ми купили хамон, в'ялену свинячу ногу. Важила 7 кіло, а ціна — 20 євро. З'їсти всю не змогли. То порізали на шматки, щоб влізла в сумку. Пригощали родичів удома.

Зараз ви читаєте новину «Вином зі шматочків фруктів пригощають безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути