четвер, 12 січня 2012 07:00

Весілля на Балі влаштовують за 1700 доларів

Автор: фото надане Валентиною Куліш
  Вінничани Антон та Валентина Куліші під час ”королівської” весільної церемонії на острові Балі. Вбрані у традиційні шлюбні костюми
Вінничани Антон та Валентина Куліші під час ”королівської” весільної церемонії на острові Балі. Вбрані у традиційні шлюбні костюми

Вінничанка 24-річна Валентина Куліш із чоловіком Антоном, 32 роки, відсвяткували весілля на острові Балі в Індонезії.

— Коли планували одруження, одразу вирішили, що буде нестандартне, — розповідає Валентина. — Спочатку думали, що відбудемося символічною пляжною церемонією на Мальдивах чи в Домінікані. Коли в інтернеті читали про екзотичні країни, зупинилася на Балі.

Після офіційного розпису у вінницькому РАЦСі Валентина з Антоном вилетіли на Балі.

— У нас була найдорожча церемонія — "Королівська". Гід перекладав усе російською мовою. В програмі весілля прочитали про білу мавпу Ханоман. На неї чоловік і "клюнув", думав, що справжня. Виявилося, її грав переодягнутий чоловік.

Молодята планували бути у класичному весільному одязі. Привезли його на острів.

— Нам запропонували національне вбрання. Дуже яскраві та красиві костюми, але в них було жарко. На Балі підвищена вологість. Наступного дня взяли фотографа, влаштували звичайну фотосесію у білому платті, яке привезла. А потім поїхали зніматися в купальниках. Я вдягнула довгі білі рукавички, довгу фату. Антону на шию почепили "бабочку".

Весільна церемонія з фотоальбомом обійшлася у $1700. Фотограф завіз молодих на дикий пляж далеко від курорту, де вони оселилися. Там були гарні хвилі.

— Постійні приливи та відливи, буйки стоять по коліно. Ми плавали в басейні, який наповнюють океанською водою. Номер у готелі обрали на першому поверсі. На території багато білок, які не бояться людей. Спокійно наближаються, їжу з рук беруть.

Замовляли сніданки, бо на Балі більшість готелів годують туристів лише зранку.

— Таких, щоб обіди та вечері подавали, дуже мало. Ми жили біля великого торговельного центру "Балі-Колекшн". Там багато кафешок. Для тих, хто заскучав за нашою їжею, навіть є кафе "Славянка". Там готують деруни, борщ і вареники. З чоловіком вирішили туди не йти, а пробували місцеву кухню. Морепродукти дуже смачні. Замовляла їх на грилі. У ресторанах стоять акваріуми — можна тикнути пальцем у краба, лобстера чи креветок, і при вас їх приготують.

Радить ретельно добирати ресторани. Подекуди не пишуть повної вартості страв, згодом просять доплатити 21% податку.

— У Балі середній річний дохід людини, що працює, — 1000 доларів. Так розповів водій таксі, з яким їздили на екскурсії. Вирішили не купувати їх у туроператора. Брали машину та їхали, куди хотіли. Авто обходилося в 40 доларів за цілий день. На кавових плантаціях бачили звірятко копі лювак. Він їсть кавові зерна. З його випорожнень їх вибирають і роблять найдорожчу каву в світі.

6000

доларів коштують весілля та 12 днів відпочинку у 5-зірковому готелі в балійському місті Нуса-Дуа.

1000

доларів платять за кілограм кави, перетравленої звірятами копі лювак.

 

Зараз ви читаєте новину «Весілля на Балі влаштовують за 1700 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути