Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 17:30

Тури в Єгипет подорожчали

Автор: фото: reuters/Tara Todras
  Під час сонячного затемнення в кінці березня 2006 року турист-європеєць стоїть на голові — займається йогою — поблизу пірамід Гізи в Єгипті
Під час сонячного затемнення в кінці березня 2006 року турист-європеєць стоїть на голові — займається йогою — поблизу пірамід Гізи в Єгипті

"Новорічні свята зустрічаємо з родиною в Києві. А наприкінці лютого завжди виїжджаємо в теплі краї. В Україні в цей час, як правило, холодно, а сонечка ой як хочеться!".

31-річні кияни Ольга та Дмитро Романови беруть відпустку в міжсезоння.

— Тижневий заряд ультрафіолету дає наснаги до літа, — вважає Ольга. — Ми їздимо зазвичай у Єгипет. Туди тури найдешевші. А для організму менший стрес, ніж поїздка в іншу кліматичну зону та часовий пояс. Коли їдеш на тиждень, часу на акліматизацію не лишається, — впевнена білявка.

Романови замовляють тур майже за місяць: на початку січня більше шансів купити квитки за нижчою ціною. Новорічний відпочинок зазвичай дорожчий, а після свят араби  знижують ціни на готельні номери.

— Під час відпочинку по екскурсіях не їздимо, цілими днями лежимо на пляжі, купаємося і їмо фрукти. Червоне море вважається найчистішим у світі. Навіть на глибині понад 2 метри можна перерахувати власні пальці на ногах, гріх такою красою не користуватися, — каже жінка.

За словами менеджера столичного турагентства "Діскавері тревел клуб" Інни Поліч, 29 років, наприкінці лютого в Єгипті завершується період дощів та починається сезон відпочинку. Стовпчик термометра піднімається до +30°С.

— Туристи в цей час хочуть моря і хорошої погоди. Ми продаємо тури в Домініканку і на Кубу. Це теж хороший пляжний відпочинок. Але Єгипет користується найбільшою популярністю.

Інна Поліч каже, що після 20 січня в Україні несподівано подорожчали тури в Єгипет.

— На початку січня тур сім днів-шість ночей, усе включено, п"ять зірок коштував 830 доларів. Сьогодні таку саму путівку продаємо за 1100–1200 доларів.

Менеджер-консультант вважає, що в тамтешніх готелях працюють європейські менеджери, які стежать за європейським календарем.

На глибині понад 2 метри можна перерахувати пальці на ногах

— Ціну підняли спеціально напередодні 8 березня. Сезон у Єгипті тільки-но розпочався, і жари ще немає, — пояснює Поліч. — Тож екскурсії розкуповують залюбки. Вся увага туристів концентрується на культурних пам"ятках. Вони не думають, коли це все закінчиться й можна буде скупатися в морі.

Менеджер столичного турагентства "Сан Світ" Богдан Зеленкевич, 23 роки, запевняє, що ціни на тури мали б бути незмінними до 31 березня. Літній сезон офіційно починається з квітня. Щороку саме тоді і зростає ціна.

— Підвищення стало для нас несподіваним. Можливо, якщо тури менше замовлятимуть, араби зрозуміють, що вчинили непродумано, і зменшать плату за проживання. У такому випадку можуть з"явитися гарячі путівки.

Тур до Єгипту у "Сан Світі" коштує $1500 на двох (все включено, готель чотири зірки). На початку лютого такий самий продавали за $1200.

— Ціни на поїздки в Таїланд лишилися незмінними, півтори тисячі доларів на одного, — запевняє Крістіна Прозорова, менеджер столичного турагенства "Ай тревел Інтернешнл". — Тамтешні власники готелів уваги на наші свята не звертають. У Таїланді тепер пік сезону — вологість невисока і море більш-менш спокійне. Це прекрасний час для мандрівок країною. Температура тримається +30 градусів.

Наприкінці квітня сезон відпочинку завершується, тож тайці навпаки заохочують туристів їхати.

За словами столичних туроператорів, поїздки Європою користуватимуться більшим попитом на початку квітня, коли потеплішає.

— Але поки що прогнозів не робимо. Торік українець міг навіть із чистим паспортом поїхати будь-куди, а з введенням шенгену ситуація певно зміниться, — вважають у київській турфірмі "Мандрівничок".

Тиждень у Карпатах коштує 200 доларів

— Екскурсійні тури Україною поки що слабо купують — для прогулянок іще не сезон, холодно, — пояснює Ілля Кислик, 36 років, зі столичного агентства "Трійка плюс". — Однак гірськолижні траси не пустують і впевнений, що до кінця березня матимемо клієнтів.
За словами Кислика, цієї зими Прикарпаття і Закарпаття користуються більшою популярністю, ніж Австрія та Польща.
— За декілька років наші траси сміло конкуруватимуть із західними. Тижневий відпочинок на Франківщині, з дворазовим харчуванням нині коштує близько 200 доларів. Місцевий відпочинок більш прогнозований, туристи знають, що від нього чекати, на відміну від заходу.

Зараз ви читаєте новину «Тури в Єгипет подорожчали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути