вівторок, 04 березня 2008 14:14

На вулиці "червоних ліхтарів" дівчат фотографувати заборонено

Автор: фото з архіву Юлії Ставінської
  Киянка Юлія Ставінська у паризькому ”Дісней-Ленді” сфотографувалася у кріслі мишки Мінні з мультфільму про ”Міккі Мауса”
Киянка Юлія Ставінська у паризькому ”Дісней-Ленді” сфотографувалася у кріслі мишки Мінні з мультфільму про ”Міккі Мауса”

Минулої осені киянка Юлія Ставінська, 22 роки, із трьома друзями мандрувала Європою.

— Тиждень прожили в Амстердамі, а звідти через Відень поїхали до Парижа, — розказує блакитноока шатенка. На її правій брові подвійний пірсинг. — Голландія мене більше вразила, ніж Франція.

Документи для подорожі оформляли без допомоги туристичних агентств.

— Трохи хвилювалася перед співбесідою у посольстві, — каже Юлія, — бо мала у паспорті відмову в польській візі. Однак нам пощастило. Співбесіду проводила молода дівчина, яка майже відразу дала згоду. Ми показали, що маємо квитки туди й назад і заброньовані місця в готелі.

Летіти до Амстердама майже 3 год. За словами Ставінської, це — місто велосипедів. На дорогах для велосипедистів зроблені доріжки та стоянки.  Просто неба є безліч точок, де можна взяти ровер напрокат. Оплата погодинна.

— Я зовсім не вмію кататися, тому вибрала найменший, напівдитячий. В Амстердамі машини зупиняються перед велосипедами, пропускають, — пояснює Юлія.

Кияни відвідали музей мадам Тюссо. Там можна робити знімки поруч із восковими фігурами та в їхніх аксесуарах. Юлію сфотографували в короні королеви Єлизавети та біля мольберта Сальвадора Далі.

— Я думала, що голландська столиця — брудне місто. Бо там легалізовані легкі наркотики та проституція. Однак закохалася в нього на другий день, — веде далі дівчина. — Сидимо ми якось у кав"ярні — до входу під"їжджає моторолер, за кермом поважна бабуся. Припаркувалася, достала з-за спини палицю і, опираючись, пішла пити каву.

До входу під"їжджає моторолер, за кермом поважна бабуся

Туристи ходили на вулицю "червоних ліхтарів" — квартал сексуальних розваг. Там, як в реаліті-шоу, по обидва боки стоять будинки з величезними вітринами. За склом дівчата різних національностей танцюють, роблять манікюр, читають.

— Якщо хочеш "зняти" жінку, домовляєшся з господарем крамнички, — пояснює Ставінська. — У тому ж будинку розташовані кімнати відпочинку.

Фотографувати на вулиці "червоних ліхтарів" заборонено — можуть наздогнати й розбити фотоапарат.

— А відкриті туалети для чоловіків у парках! Для мене це був шок! — каже дівчина. — Щоб мужчини не ходили попід дерева, місцева влада поставила в парках такі конструкції — металева труба, навколо неї прикріплені чотири пісуара. Жодних загородок!

У готелі Амстердама киян обслуговували добре, в Парижі — гірше.

— Коли приїхали в тамтешній готель, виявилося, у нашому номері ще не прибрали. Нас попросили зачекати хвилин 15. Однак за цей час прибиральниця не встигла. То вона попросила лишити все, як є, до завтра, — ділиться Юлія.

Паризький номер був утричі меншим і дорожчим, ніж в Амстердамі. Двотижнева поїздка Європою кожному туристові обійшлася у 2 тис. євро.

Першого дня у французькій столиці, вночі, друзі пішли до Ейфелевої вежі.

— Уночі вона світиться вогниками, а вдень виглядає як груба залізна конструкція. Місто гарне, але атмосфера пафосна, не моя, — зауважує дівчина. — Та й туристів багато.

Найбільше Ставінську у Франції вразив "Дісней-Ленд". На його території розміщені три парки. В одному продають іграшки та сувеніри з героями мультфільмів. На "Волт Дісней студії" показують процес зйомки. А в парку атракціонів працює безліч каруселей.

— Це мрія мого дитинства! Ми приїхали в ювілейний рік і попали на парад мультяшних героїв. Вони віталися з нами, проїжджаючи на кораблі парком. Я бачила таке тільки по телевізору. А там — розплакалася. Не вірилося, що все відбувалося на моїх очах, — говорить киянка.

Галюцинаційні гриби діють дві години

— Маріхуани я не курила, а галюциногенні гриби вирішила спробувати, — каже Юлія Ставінська. — Їх, як і травку, продають в Амстердамі на кожному кроці — сушені й сирі.
Галюциногенні гриби є різні за силою впливу. Консультант магазину спитала туристок, чи вживали вони наркотики. Коли довідалася, що не пробували — запропонувала найлегший — що додає енергії.
— Але ж ми хочемо максимального ефекту! Ви що, сумніваєтесь у нас? — обурилися ми. — Продавчиня запевнила, що завтра дякуватимемо.
У готелі киянки з"їли кожна по три штуки. За 15 хв. подумали, що гриби "неправильні" — не відчули жодного ефекту.
— Хвилин через 30 моє обличчя стало зеленого кольору — певно, організм не витримав навантаження, я отруїлася, — зауважує дівчина.
Вона розповідає, що у стані наркотичного сп"яніння зір і слух загострюються.
— У кафе я не могла дивитися на тарілку з картинкою на денці. Здавалося: намальовані люди рухаються та розмовляють. Навіть чула, про що, — сміється Ставінська.
Коли дія грибів послаблюється, людина відчуває прилив енергії — хочеться кудись іти, рухатися. Такий стан триває 2 год.

Зараз ви читаєте новину «На вулиці "червоних ліхтарів" дівчат фотографувати заборонено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути