Ексклюзиви
вівторок, 17 червня 2008 14:40

Медузи оточили Севастополь і Балаклаву

Медузи-аурелії заважають відпочивальникам купатися на півдні Криму. Їх тут надто багато. Медуз прибило до берегів сильною течією, а бухти Севастополя й Балаклави стали для них природною пасткою.

— Купатися в морі, де повно медуз, хіба що неприємно, — запевняє Сергій Хворов, старший науковий співробітник відділу планктону Інституту біології південних морів, кандидат біологічних наук. — А вода, нехай навіть і схожа на бульйон із медуз, абсолютно безпечна для людини. Жодних шкідливих речовин у ній немає, здоров"ю вона не вадить.

Учений не виключає, що таке велике скупчення медуз може свідчити про забруднення Чорного моря. Якщо у воді багато органічного бруду, це сприятливе середовище для фітопланктону, яким харчуються медузи. Тому їх більшає.

Медузи не шкідливі для людини, бо боляче ужалити не можуть. Алергічних реакцій на "укуси" у Криму поки не фіксували. Біологи стверджують, що навала аурелій скоро мине.

Зараз ви читаєте новину «Медузи оточили Севастополь і Балаклаву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути