вівторок, 23 травня 2017 06:05

Єгипет хоче відмовитись від формату "все включено"

У Єгипті хочуть відмовитися від формату відпочинку "все включено". Пояснюють, що він призвів до зниження якості обслуговування. У місцевій федерації туризму вважають, що це шкодить економіці країни.

— Через систему "все включено" туристи не бачать сенсу залишати територію готелю, — каже глава федерації туризму Карім Мохсен. — Це негативно впливає на інших постачальників пов'язаних із туризмом послуг. А зниження заробітків місцевого бізнесу шкодить економіці країни загалом. Уряду слід установити жорсткі правила й контролювати їх виконання. Ще одне рішення — зниження рейтингів готелів, які пропонують відпочинок за системою "все включено". Це сприятиме підвищенню цін на проживання в Єгипті, поліпшить якість послуг. "Все включено" — основна причина відсутності будь-якого розвитку в галузі туризму за останні 10 років.

У готелях підтримали таку ініціативу.

— Люди зараз приїжджають наїстися та полежати на пляжі, — говорить власник готелю в Хургаді Махмуд Шайна. — На екскурсії не записується й десяток туристів. В останній день відпочинку просто нагрібають дріб'язку на сувенірному базарі. Та й харчування обходиться так значно дорожче. Зранку під їдальнею черга. Приходять із пакетами. Забирають фрукти, хоч те саме потім можна купити за кілька доларів на пляжі. Відпочивальникам, які прокидаються пізніше, залишається лише вівсянка та кілька яблук. Ні фрешів, ні м'яса, ні фруктів уже немає. Коли починаємо контролювати, хто скільки бере, туристи обурюються. Кричать, що це принизливо. Якщо сніданок коштує хоча б 5 доларів, апетити стають значно помірнішими.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет хоче відмовитись від формату "все включено"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути