пʼятниця, 23 квітня 2010 08:58

Білл Ґейтс виклав за свій маєток 50 мільйонів доларів
5

Біля маєтку Білла ґейтса у Гренландії є власна пристань для морських суден. Одночасно причалити туди можуть п’ять кораблів
Фото: фото з сайта www.thecitrusreport.com
Вілла прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі на острові в Іонічному морі має площу 600 квадратних кілометрів. Вона обгороджена триметровим парканом та охороняється військами
Сталевий магнат Лакшмі Міттал за свій маєток у Швейцарії віддав 230 мільйонів доларів
Мільярдер Річард Бренсон відпочиває на трикілометровому острові, який він викупив у влади США
Росіянин Роман Абрамович придбав маєток площею 80 квадратних кілометрів у горах Колорадо. Приїздить туди двічі за зиму на10 днів

Західна Гренландія

На узбережжі західної Гренландії стоїть вілла американського мільярдера Білла Ґейтса. До найближчого міста звідти добиратися 40 км. У маєтку є власна пристань для морських суден. Одночасно причалити туди можуть п"ять кораблів. Неподалік вілли живуть дикі полярні гуси. Коли мільярдера немає, обслуга годує та доглядає за ними. Ґейтс любить гуляти поряд із гніздами птахів. На території маєтку мільярдер також катається на лижах. Приїжджає переважно восени, коли мороз сягає не більше ніж 5°С. Узимку на узбережжі холоднішає до -30°С і стоїть полярна ніч.

Білл Ґейтс заплатив за віллу $50 млн. Каже, це найкраще місце для усамітнення та відпочинку від Африки, де він проводить багато часу займаючись доброчинністю.


Сардинія

На острові в Іонічному морі розташована вілла Сільвіо Берлусконі, прем"єр-міністра Італії. Його маєток площею 600 кв. км, обгороджений 3-метровим парканом та охороняється військами. Поряд із територією заборонили будувати інші будинки. На березі острова зробили штучну бухту для човнів політика. Із неї до будинку веде підземний тунель у скелях. Його будували воєнні інженери. А проект є державною таємницею.

До вілли мільярдер їздить приблизно раз на два місяці. Найбільше любить підводне плавання.


Сент-Моріц

Це невелике місто і найдорожчий гірськолижний курорт у Швейцарії. 322 дні на рік тут світить сонце, майже немає дощів. Свої вілли у Сент-Моріці побудували Джим Уолтон, один із найбагатших банкірів, та Майкл Блумберґ, мер Нью-Йорка.

Найбільший маєток у сталевого магната Лакшмі Міттала, якому належить "Кріворіжсталь". Вілла стоїть біля підніжжя гори Сент-Моріца серед соснового лісу. Має 150 кв. км, три приватні гірськолижні траси.

Промисловець віддав за все $230 млн. У ціну входили антикварні меблі та колекція середньовічних італійських картин.


Острів Некер

2005 року американець Річард Бренсон викупив 3-кілометровий острів у влади США. Побудував на ньому віллу для відпочинку на 55 кімнат. Створив штучний зоопарк, де живуть 100 фламінго.

Острів обслуговують 40 чоловіків. Серед них є тренери з підводного плавання, серфінгу та яхтингу. Бренсон приїжджає на Некер три рази на рік, переважно влітку. В інший час острів можна орендувати за $300 тис. на тиждень.


Колорадо

Російський мільярдер Роман Абрамович придбав минулого року маєток площею 80 кв. км у горах Колорадо. Каже, там найкращі у світі гірськолижні траси. Абрамович приїздить туди двічі за зиму на 10 днів. Новий рік любить відзначати на карибських островах.

За півкілометра від маєтку спорудили лижну станцію і підйомник.

Роман Абрамович має також замки у Франції, Англії та на Карибах. Раніше вона належала банкірові Девідові Рокфеллеру.

Зараз ви читаєте новину «Білл Ґейтс виклав за свій маєток 50 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути