пʼятниця, 24 травня 2019 06:30

Зустріч із Джоковичем

Молюся, дивлячись на римське небо. Прошу Бога, щоб врешті звідти перестали падати крап­лі. Бо маю квиток на матч свого улюбленця, тенісиста Новака Джоковича, але його постійно переносять. Весь день 15 травня йде дрібний дощ.

О дев'ятій вечора стає зрозуміло, що ігор не буде. Ображений на весь світ, тішуся висловом: усе, що робиться — на краще. І згодом переконуюся, що це таки правда.

Бо за якийсь час Джокович виходить із приміщення. Озивається на мій вигук, помічаючи футболку зі своїм зображенням, підходить і дякує за підтримку. Щастю немає меж.

Але не Джокович був головним об'єктом полювання фанатів. До Рима вперше за три роки на ґрунтовий турнір приїхав швейцарець Роджер Федерер — найкращий і найпопулярніший тенісист сучасності. Через участь Федерера в турнірі організатори підняли ціни на квитки вдвічі, зі 100 до 200 євро — до 6000 гривень. Але все одно 10-тисячний центральний корт Олімпійського стадіону Рима заповнений на його матчах.

Федерер не такий уважний до своїх фанатів. Вони просять тенісиста про фото й автограф, але швейцарець тільки махає рукою і робить спробу "на відчепися" дотягтися до кількох простягнутих рук. На турнірі Роджер поводиться нервово, апелює до судді, ледь виграє матч третього кола і відмовляється від участі у чвертьфіналі. Натомість Джокович показує характер, зумівши дійти до фінального матчу. І тільки там програє головному фавориту ґрунту — іспанцеві Рафаелю Надалю.

Можливо, 9 червня вони зустрінуться знову. Тільки цього разу статус матчу буде вищий — фінал відкритого чемпіонату Франції, головного ґрунтового турніру сезону, що належить до категорії "Великого шолому".

Дуже хочеться, щоб Джокович його виграв.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч із Джоковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути