неділя, 04 лютого 2007 19:58

Заяєву сподобалися українсько-російські "розборки"

Переможцем Кубка Першого каналу став московський ЦСКА. У фінальному матчі турніру підопічні Валерія Газзаєва обіграли земляків-спартаківців у додатковий час — 3:2. "Шахтар" та "Динамо", які торік посіли перше та друге місця відповідно, цього разу вийти з групи не змогли.


Чому? — запитую заслуженого тренера України Анатолія Заяєва, 75 років.

— Рівень фізичної підготовки росіян був набагато вищим. По-друге, після торішнього фіаско  ЦСКА та "Спартак" хотіли довести, що не тільки їхній чемпіонат сильніший за український, а й їхні лідери — за наших. Москвичам це вдалося. Надто — ЦСКА.

Тобто "Динамо" та "Шахтар" узагалі не мали шансів?

— Кияни — жодного. Вони готуються до офіційних матчів на фоні значних навантажень. Як узяли за основу методику Лобановського, так від неї і не відходять. Навіть ізраїльський клуб, який більше переймався матчем чемпіонату країни, не змогли обіграти. Які тут можуть бути виправдання? Крім того, за добором виконавців динамівці поступляться і "Шахтареві", й обом російським командам. Луческу готує "Шахтар" у міжсезоння завдяки значній кількості спаринг-матчів. Думаю, гірникам ще бракує одного-двох таких поєдинків для виходу на оптимальний рівень готовності. У принципі, зараз він і не потрібен. Торік ізраїльський приз і так приїхав до Донецька, хоча першого раунду плей-офф "Шахтар" не подолав. Зрозуміло, що для українського чемпіона важливіше зараз — вирішити питання з "Нансі" (суперник "Шахтаря" у 1/16 фіналу Кубка УЄФА. — "ГПУ").

Який матч вам сподобався найбільше?

— Українсько-російські "розборки" та фінал.

Участь ізраїльських команд була недоцільною?

— Так. Інтерес до цих змагань не тільки не підвищився, а й навпаки. Гадаю, в подальшому треба розігрувати турнір за участю восьми команд, запросити найкращі західноєвропейські команди. Кубок Першого каналу — дітище власника "Челсі" Романа Абрамовича. Нехай він примусить грати футболістів Жозе Моурінью. Брати Суркіси мають чудові стосунки з господарем "Мілана" Сільвіо Берлусконі. Італійці теж можуть подумати про участь у турнірі. На мою думку, це цілком реально. Організаторам просто доведеться відкоригувати терміни проведення змагань.

Зараз ви читаєте новину «Заяєву сподобалися українсько-російські "розборки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути