вівторок, 14 серпня 2007 14:14

Заяєв прогнозує мінімальну перемогу "Динамо"

15 серпня "Динамо" та "Шахтар" стартують у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Обидві наші команди сьогодні зіграють на виїзді. "Динамо" вирушило до столиці Боснії Сараєво, де гратиме з місцевим однойменним клубом. Для боснійців це вже третій матч у нинішньому змаганні. У другому кваліфікаційному раунді підопічні Хусрефа Мусемича подолали бельгійський "Генк". "Сараєво" спочатку виграв у гостях — 2:1. Потім програв удома — 0:1 і пройшов завдяки більшій кількості м"ячів, забитих на виїзді.

Відомих гравців у складі "Сараєво" немає. Можна виокремити хіба що голкіпера Алаїма, 26 років, який став героєм матчу з "Генком", та 25-річного нападаючого Ращича. Форвард таранного типу, він грає одну з ключових ролей у тактичній побудові "Сараєво" — 1–4–5–1. Саме так "Сараєво" діяло у повторному матчі проти "Генка".

— Боснійці не вразили, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 75 років. — Вони грали на відбій, і бельгійці, які самі до перерви нічого не створили, могли дотиснути суперника.

На думку фахівця, головне для наставника "Динамо" Анатолія Дем"яненка — бути жорсткішим у визначенні стартового складу.

— Я б зіграв із двома форвардами, а Ринкона, який грає під нападаючими, посадив би на лаву запасних. Від Клебера в атаці Дем"яненко навряд чи відмовиться, а в пару до нього треба ставити Бангуру чи Шацьких. Важливо наситити центральну вісь — Михаликом, Корреа. Суперник ініціативу віддасть, а опорні киян мають одразу "гасити" контратаки. Якщо це вдасться, думаю, "Динамо" заб"є й переможе — 1:0, — вважає Заяєв.

"Динамо" з 1997-го завжди долає третій кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. Тільки два роки тому тодішня команда Леоніда Буряка програла швейцарському "Туну" у другій кваліфікації.

З 1997 року "Динамо" незмінно долає третій кваліфікаційний раунд

Поєдинок у Сараєво розпочнеться о 21.00 за київським часом. Пряма трансляція на телеканалі СТБ. На поле 35-тисячної арени "Асім Ферхатович" команди виведе 34-річний ізраїльський арбітр Алон Ефет.

"Шахтар" гратиме з австрійським "Зальцбурґом". Обидва суперники розпочали боротьбу в другій кваліфікації. "Шахтар" двічі обіграв вірменській "Пюнік" (2:0, 2:1), а "Зальцбурґ" — латвійський "Вентспілс" (4:0, 3:0).

Перед сьогоднішнім матчем "Зальцбурґ" має принаймні два "козирі". Перший: австрійського чемпіона тренує італійський фахівець Джованні Трапаттоні, 68 років, який виграв усі можливі титули у клубному футболі. Щоправда, останній його успіх датується 1993 роком, коли Трапаттоні виграв Кубок УЄФА з "Ювентусом". Крім того, очолюючи німецький "Штутґарт", Трапаттоні два з половиною роки тому програв "Шахтареві" Мірчі Луческу дуель у 1/16 фіналу Кубка УЄФА.

На користь австрійців грає також синтетичне поле 30-тисячного стадіону "Вальс-Зіценхайм", де відбудеться поєдинок під головуванням словенського судді Даміра Скоміни. Щоб призвичаїтися до покриття, на якому "Зальцбурґ" не програє вже понад рік, головний тренер гірників Мірча Луческу вирішив відвезти команду до Австрії ще в неділю.

— Думаю, нічия на такому полі буде для "Шахтаря" успішним результатом, — вважає заслужений тренер України Сергій Морозов, 57 років. — Особливо — результативна. До схеми "Шахтаря" ще не повністю вписалися багатомільйонні новачки команди, тому серйозних змін у малюнку гри донеччан очікувати зарано.

Трапаттоні має в своєму розпорядженні відомих у Європі виконавців. Особливо потужно виглядає напад команди, де грають колишній форвард "Баварії" Циклер, чех Локвенц та швейцарець Фонлантен. Є в заявці "Зальцбурґа" чилієць Варґас, Міямото та Алекс. Останні двоє виступають за японську збірну, хоча Алекс народився у Бразилії. Грає Трапаттоні за схемою 1–4–2–3–1 із двома опорними півзахисниками.

Зустріч у Зальцбурзі розпочнеться о 21.30 за київським часом і транслюватиметься наживо ТРК "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Заяєв прогнозує мінімальну перемогу "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути