пʼятниця, 05 жовтня 2007 17:35

Віталій Кличко відновиться за кілька тижнів

  Віталій Кличко сподівається ще раз зустрітися на рингу з британцем Ленноксом Льюїсом
Віталій Кличко сподівається ще раз зустрітися на рингу з британцем Ленноксом Льюїсом

Почесний чемпіон світу з боксу за версією WBC Віталій Кличко, 36 років, цього року планував повернутися на ринг. Але його бій з американцем Джамілем Макклайном, призначений на 22 вересня, не відбувся через травму українця.

Минулої середи кореспондент "ГПУ" зустрівся з Віталієм Кличком на прес-конференції, присвяченій відкриттю чемпіонату світу з водних лиж. Боксер був там почесним гостем.

Віталію, травма спини вас досі турбує?

— Майже ні. Я вже почав тренуватися. Однак у повну силу займатися не можу, треба дочекатися закінчення реабілітаційного періоду. Орієнтовно це відбудеться за кілька тижнів.

Правда, що ви одразу плануєте битися за звання чемпіона WBC?

— Так. Моя мета незмінна — завоювати чемпіонський пояс.

Команда Макклайна звинуватила вас у боягузтві. Мовляв, ви програвали у спарингах, тому не захотіли битися з американцем. Що скажете?

— Навіть коментувати не хочу. Поєдинок із Макклайном мені був дуже потрібен, і якби я був здоровим, ніколи від нього не відмовився б.

Справжній резонанс викликав ваш бій чотирирічної давнини проти Леннокса Льюїса. Періодично надходить інформація, що цей британець може повернутися на ринг для бою з вами. Це реально?

— Знаю, що багато прихильників боксу хотіли б побачити бій між мною та Льюїсом. Він говорив, що готовий повернутися, якщо я знову стану активним боксером. Я повернувся і чекаю подібного кроку від Леннокса. Треба довести справу до кінця. Коли наш попередній бій зупинили через те, що мені розсікли брову, я вів за очками й, не сумніваюся, переміг би. Льюїс каже, що чекає на фінансово вигідну пропозицію. Але що він насправді думає, знає тільки Леннокс.

Німці називають Валуєва "цирковим атракціоном"

Коли Льюїс заявляв, що "з"їсть" вас "на сніданок", а вашим братом Володимиром "пообідає", виник конфлікт. Які ваші нинішні стосунки з британцем?

— Конфлікт давно вичерпано. Я та Льюїс поважаємо один одного. Із задоволенням спілкуємося. Періодично.

Колишній чемпіон світу Евандер Голіфілд звинуватив вашу команду у скнарості. Мовляв, Володимирові Кличку за бій проти Голіфілда обіцяли 20 мільйонів доларів, а самому Голіфілду — два мільйони. Сам Володимир стверджує, що цей бій не санкціонував американський телеканал НВО. Яка ситуація насправді?

— По-перше, позиції Евандера у рейтингу IBF, де чемпіон — Володимир, не настільки високі, щоб претендувати на поєдинок за титул (Голіфілд за межами першої десятки. — "ГПУ"). По-друге, умови висуватиме Володимир, як чемпіон світу. Справа Голіфілда — приймати їх чи ні.

13 жовтня у Москві росіянин Султан Ібрагимов зустрінеться з Голіфілдом. Ібрагимов розбереться з суперником без проблем?

— Голіфілд поступається Ібрагимову у швидкості та фізичній підготовці. Але Ібрагимов не має нокаутуючого удару. Думаю, бій триватиме 12 раундів. Ібрагимов переможе за очками.

Коли і з ким проведе свій наступний бій ваш брат Володимир?

— Нині йдуть переговори з потенційними суперниками. Називати їх імена передчасно не буду. Скажу лише, що для Володимира це буде вільний захист титулу.

Минулої суботи росіянин Валуєв за очками переміг канадця Бержерона. Які ваші враження від бою?

— Бержерон колись був моїм спаринг-партнером. Знаючи його потенціал, думав, що Валуєв нокаутує суперника. Але він переміг непереконливо.

Валуєву буде важко повернути собі чемпіонський титул?

— Треба реально дивитися на речі. У боксі є три основні компоненти — техніка, сила удару та характер. Техніки у Валуєва немає. Сила удару... Якщо він перемагав нокаутом, то, швидше, бив своїх суперників. Характер — сумніваюся. Недаремно німці називають Валуєва "цирковим атракціоном".

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко відновиться за кілька тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути