понеділок, 13 жовтня 2008 18:41

Віталій Кличко переміг Пітера технічним нокаутом

Автор: фото: REUTERS/Tobias Schwarz
  Віталій (ліворуч) та Володимир Клички нині володіють трьома титулами чемпіона світу з боксу — WBС, WBO та IBF. Пояс WBA належить росіянину Миколі Валуєву
Віталій (ліворуч) та Володимир Клички нині володіють трьома титулами чемпіона світу з боксу — WBС, WBO та IBF. Пояс WBA належить росіянину Миколі Валуєву

Український боксер Віталій Кличко, 37 років, повернув собі титул чемпіона світу WBC у суперважкій вазі. У суботу на рингу "О2 Арени" в Берліні Кличко технічним нокаутом переміг нігерійця Самуеля Пітера, 28 років.

Українець домінував упродовж восьми раундів, а на дев"ятий його суперник не вийшов. Це був перший бій Віталія за останні чотири роки. Нині брати Клички володіють трьома з чотирьох найпрестижніших поясів у світовому боксі. Віталій — найсильніший за версією WBC, а Володимир має титули IBF та WBO. Чемпіон WBA — росіянин Микола Валуєв.

Із початку бою Кличко займає місце в центрі рингу. Промацує одиночними лівими прямими свою дистанцію і починає точно й акцентовано "розстрілювати" суперника дальніми ударами. Пітер намагається "зачепитися" за свою дистанцію джебом, але Кличко б"є через руку справа, робить легкі хуки лівою. Нігерієць значно нижчий, має коротші руки. Він намагається нав"язати українському боксерові бій на середній дистанції, завдає ударів у корпус, під серце та у сонячне сплетіння. Однак Пітер був не надто швидкий, запізнюється. А Кличко вчасно робить зустрічні удари і зриває атаки суперника.

Після третього раунду стає очевидно, що Пітер не здатний на тактичні сюрпризи для Кличка. Бій стає одностороннім. Нігерієць пропускає майже всі удари українського боксера, не може донести до цілі жодного випаду. Кожен наступний раунд відбувається "під копірку". До восьмого раунду обличчя нігерійця розпухає, а очі стають майже закритими від гематом. У перерві між восьмим та дев"ятим раундами Пітер просить тренера припинити бій, бо вже не може нормально бачити початок атаки суперника.

Віталій казав, що бій для нього склався легко

У понеділок Віталій повернувся в Україну, щоб далі працювати депутатом Київради. Він не вирішив, чи продовжуватиме кар"єру боксера. Серед імовірних суперників Кличка-старшого називають офіційного претендента WBC кубинця Хуана Карлоса Гомеса та чемпіона WBA Миколу Валуєва. Промоутер Дон Кінг пообіцяв організувати бій Віталія з британцем Ленноксом Льюїсом, колишнім чемпіоном світу, який п"ять років тому завершив кар"єру.

— Учора мені дзвонив Віталій і казав, що бій для нього склався легко, — розповідає боксерський експерт Володимир Гендлін, 71 рік. — Сам бачив тільки фрагменти поєдинку, бо звалила застуда і до Берліна виїхати не зміг. Із того, що переглянув: Віталій виглядав фізично добре підготовленим і мобілізованим. Тримав суперника на дистанції, не давав йому завдати свого потужного суперудару. Не знаю, чи залишилася у Кличка-старшого мотивація для продовження кар"єри — думаю, на це запитання не відповість і сам Віталій.

Запитуємо, на кого з Кличків краще вийти чемпіонові WBA Миколі Валуєву.

— Думаю, що Валуєв не цікавий ні Віталію, ні Володимиру.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко переміг Пітера технічним нокаутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути