пʼятниця, 09 квітня 2010 04:16

Василь Ломаченко хоче стати Героєм України

7 квітня у київському Міжнародному центрі культури і мистецтв нагороджували спортивних героїв 2009-го. Переможців у 11 номінаціях визначали члени Української академії спорту шляхом голосування.

Початок церемонії затримують на 45 хв. Журналісти просять Василя Ломаченка, 22 роки, пройтися червоною доріжкою на камеру. Боксер одягнений у чорний костюм і білу сорочку без краватки.

— Не люблю костюмів, — зауважує. — Хотів перейти у професіонали, але батько мене зупинив. Сказав, що треба почекати, доки організм повністю сформується і досягну того віку, коли перестану рости. Це якраз вийде після закінчення Олімпіади-2012 у Лондоні. Травма на це рішення ніяк не вплинула. Взагалі хочу стати Героєм України.

Хвилиною мовчання вшановують пам"ять дворазового олімпійського чемпіона з біатлону Івана Бякова. Він помер 4 листопада 2009 року.

Президента "Шахтаря" Ріната Ахметова визнають організатором року. За нього нагороду отримує генеральний секретар футбольного клубу, Олександр Черкасов. Церемонія збіглася з візитом президента УЄФА Мішеля Платіні до Донецька, тому Ахметов не зміг приїхати.

Нагороду за Харлан отримує мати

Сенсацією року стає дзюдоїст 22-річний Георгій Зантарая. Спортсмен перший в історії України переміг на чемпіонаті світу.

— За два тижні стартує чемпіонат Європи, який я постараюся виграти. Головна мета, як і в кожного спортсмена, стати олімпійським чемпіоном, — каже Зантарая.

Нагороду найкращому тренеру Анатолієві Ломаченку вручають футболіст Андрій Шевченко і гімнастка Ганна Безсонова. Шеву зал зустрічає гучними оплесками. Забрати нагороду замість батька виходить Василь Ломаченко. Його визнають спортсменом року.

Найкращою спортсменкою називають 19-річну Ольгу Харлан. Нагороду шаблістки забирає її мати. Жіночу збірну з фехтування визнали командою року.

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко хоче стати Героєм України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути