вівторок, 15 січня 2019 06:01

Український біатлон втратив провідні позиції у світі

Нинішній біатлонний сезон може стати найгіршим для України за останні 10 років. Під час етапу Кубка світу в Обергофі обидві збірні гучно провалилися.

Починався етап непогано. У жіночому спринті Віта Семеренко потрапила у квіткову церемонію — шосте місце з ідеальною стрільбою. Однак у гонці переслідування все пішло шкереберть — шість промахів на чотирьох вогневих рубежах, 26-те місце. Трохи краще виступила Анастасія Меркушина — 19-те з одним промахом.

Чоловіки не можуть потрапити навіть до десятки.

Певні надії покладали на жіночу естафету. Однак отримали підсумкове восьме місце, хоча перспективи були ще гірші. Через травму Ірини Варвинець збірна не має гарного стартера. Юлія Журавок, яка мусила її замінити, зараз нагадує росіянку Яну Романову. За повільний хід та мала псевдо "Яна Черепахова". Журавок сильно поступається у швидкості навіть посереднім спортсменкам.

В естафеті Юлія була передостанньою за швидкісними показниками на своєму етапі, завершила його 14-ю. Її змінила Юлія Джима, яка недавно оговталася від хвороби. Зуміла відіграти три позиції, але показала посередню швидкість. Ситуацію вирівняла Віта Семеренко. У важких умовах зі снігом і поганою трасою не припустилася жодної хиби, швидко пересувалася. Підняла команду з 11-го на шосте місце.

Останній етап бігла Анастасія Меркушина, яка скаржилася на погані умови в Обергофі й травмоване коліно. Вона уникнула падіння, показала непогану швидкість. Після першої стрільби здавалося, що Україна зможе претендувати бодай на четверте місце. Однак у стрільбі стоячи Меркушина не зуміла закрити дві мішені. Фінішувала восьмою.

Ще гірше виступила чоловіча збірна. Прима й Семенов в естафеті стріляли вкрай погано. З чотирма штрафними колами українці були 22-ми. Коли ж на третьому етапі росіянин, який лідирував, обігнав Руслана Ткаленка на коло, організатори зняли збірну України зі змагань. Востаннє таке було 10 років тому.

Український біатлон стрімко втрачає провідні позиції в зимових видах спорту.

Етап в Обергофі завершився тріумфом збірної РФ. Росіяни виграли обидві естафети й чоловічий спринт.

Зараз ви читаєте новину «Український біатлон втратив провідні позиції у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути