пʼятниця, 22 березня 2019 00:25

У жіночій збірній з біатлону не було єдиного колективу

24 березня завершується біатлонний сезон. Голова федерації цього виду спорту Володимир Бринзак, 62 роки, в інтерв'ю сайту biathlon.com.ua підбив підсумки.

Чемпіонат світу приніс команді дві медалі — золота Дмитра Підручного і бронзова в естафеті. Ви задоволені результатами?

— Повністю. Сім влучань у "десятку", плюс медаль у дівчат, перший в історії чемпіон у чоловіків. Якщо говорити про сезон загалом, то підготовкою і функціональною готовністю деяких спортсменів я не задоволений. Але результатами на головному старті сезону — так.

Цей рік був складніший?

— По-моєму, такий — уперше. Жіноча збірна тренувалася не однією командою. Стосунки між спортсменками були не найкращі, не було єдиного колективу. Потрібно було зрозуміти — що і як робити далі, на кого ми можемо розраховувати і з ким готуватися до Олімпіади-2022 у Пекіні.

Навесні питання про наставника жіночої збірної буде актуальне чи у Андрія Прокуніна контракт на весь олімпійський цикл?

— Ми все обговорюватимемо. Може скластися ситуація, коли Джима пропустить сезон, Меркушина продовжить працювати з батьком. Валентина з Вітою Семеренки теж навряд чи зможуть відпрацювати три роки до Олімпіади. Невизначена ситуація і з Оленою Підгрушною. Може статися, що тренеру ні з ким буде працювати. Закінчимо сезон, зберемося, поговоримо, визначимося, в якому форматі працюватиме команда наступного року. Після цього вирішимо стосовно тренерського складу. Я не проти індивідуальної підготовки. Але цього року і у Джими, і у Меркушиної вийшло не все. Валентина з Вітою — не в тому функціональному стані. Нам потрібно зрозуміти, чи вичерпаний їхній фізичний ресурс, чи були допущені помилки в підготовці. Мені здається — це другий варіант.

Чому не вдалося привести Сергія Семенова в боєздатний стан?

— Ми не розуміємо, що з ним відбувається. Кардіограма і результати обстежень — хороші. А витримувати швидкісну роботу, особливо у спринтах і естафетах, не виходить. Організм дає збій.

Цього сезону пік вийшов у Підручного. Чому так сталося?

— З його готовністю був упевнений: матимемо медаль на чемпіонаті світу. Така праця не пропадає даром. Успіх міг прийти і в змішаній естафеті, і в одиночному міксті. Але прийшов у гонці переслідування — там, де вдалося реалізувати, використати шанси. І ми посіли п'яте місце в медальному заліку. Обійшли Францію, Росію — це дуже серйозний результат.

Зараз ви читаєте новину «У жіночій збірній з біатлону не було єдиного колективу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути