вівторок, 12 лютого 2019 07:31

Суперник "Динамо" має проблеми із фланговими захисниками

 

Цього тижня дві українські ­команди проведуть матчі 1/16 фіналу Ліги Європи з футболу. Київське "Динамо" зустрінеться з грецьким "Олімпіакосом", а донецький "Шахтар" — з німецьким "Айнтрахтом" із Франкфурта.

— Наприкінці 2018 року й початку 2019-го "Олімпіакос" виконав величезний обсяг роботи. Нині отримує компліменти за швидкий, технічний футбол, що базується на грі в короткий пас, — каже Леон Вургафт, оглядач зарубіжного футболу на сайті ua-football.com. — Відставання від ПАОКа скоротилося до шести очок. Попри те, що суперник здобув 22 перемоги та дві нічиї в останніх 24 матчах, саме гру "Олімпіакоса" більшість вважає найкращою. На початок грудня жоден футболіст не забив більше двох м'ячів у лізі. За останні кілька тижнів лідер команди Костас Фортуніс забив тричі в одному матчі й додав гол у другому. Двічі команда перемагала — 4:0. В останніх 11 зустрічах у всіх турнірах — не поступалася. Тому нині це серйозний суперник.

На початку року "Олімпіакос" підсилився й кадрово. Кілька непотрібних гравців залишили ­команду. Нові флангові атакувальні півзахисники — Масурас, Жиль Діаш та аргентинський форвард Сольдано — вже встигли забити. Росіянин Юрій Лодигін вирішив проблему другого воротаря. Та й із першим проблем немає. Португалець Жозе Са, який надто довго сидів за спиною Ікера Касільяса в "Порту", звільнився і грає чудово. Вдалося втримати кількох важливих гравців, на яких полювали інші команди.

Водночас можна помітити й проблеми. Крайні захисники постійно беруть участь в атаці й тому залишають "дірки" в обороні. Головні форварди команди Герреро та Ахмед Хассан додали, але все ще не вражають і реалізують мало моментів. Фортуніс ніколи не був стабільний і здебільшого покладається на свій удар, не беручи активної участі в командній грі. Не слід й забувати про важкий календар. 12 матчів за 38 днів, поєдинки проти ПАОКа та АЕКа між зустрічами з "Динамо".

Футбол. Ліга Європи 2018/2019. 1/16 фіналу. Перші матчі

14 лютого, четвер

"Олімпіакос", Пірей, Греція — "Динамо", Київ, ­Україна

19:55, час — київський. Пірей. Стадіон "Георгіос Караїскакіс", розрахований на 3334 глядачі. Прогноз погоди: +9°C

ТБ: "Футбол 1"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Останній матч "Олімпіакоса" в чемпіонаті Греції

ПАОК — "Олімпіакос" — 3:1

"Олімпіакос" посідає друге місце і відстає від ПАОКа на дев'ять очок

Зараз ви читаєте новину «Суперник "Динамо" має проблеми із фланговими захисниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути