четвер, 27 грудня 2007 15:09

У Прокопенка зірвався тромб

 

18 серпня в Одесі помер колишній головний тренер донецького "Шахтаря" Віктор Прокопенко, 62 роки. Він повернувся додому з перукарні й захотів прийняти душ. Раптово захрипів і впав на руки дружині Ларисі. Вона негайно подзвонила у "швидку", але медики лише констатували смерть. У Віктора Прокопенка зірвався тромб. Його поховали в Одесі на Другому християнському цвинтарі.

Футболіст Віктор Прокопенко провів у чемпіонатах СРСР 88 матчів, забив 13 м"ячів. Грав у одеському "Чорноморці", донецькому "Шахтарі", вінницькому та харківському "Локомотивах". Тренерську кар"єру розпочав 1978 року в одеському "Чорноморці". Потім працював у волгоградському "Роторі".

Повернувшись до Одеси, двічі виграв із "Чорноморцем" Кубок України. 1999-го очолив донецький "Шахтар" і одразу, вперше в історії клубу, вивів його до Ліги чемпіонів.

Перший наставник збірної України закінчив тренерську кар"єру 2003-го. Торік у березні був обраний народним депутатом від Партії регіонів.

— Євгенович був людиною слова, — каже "ГПУ" 42-річний Шелепницький. — Коли я сумнівався, чи переїжджати до "Чорноморця", сказав мені: звільню тебе від усіх побутових проблем, тільки працюй. Квартиру, машину — все, що обіцяли — дали. Він був сильним психологом, теорію футболу вивчав, стажувався за кордоном. Настанови перед грою у нього були короткі. А от на базі говорив із нами довго.

1 жовтня цьогоріч загинув захисник охтирського "Нафтовика" Андрій Куценко, 28 років. Він повертався з рідного Куп"янська до Охтирки і на високій швидкості на трасі Харків–Суми, поблизу села Високе, не впорався з керуванням. Машина з футболістом та його дружиною влетіла у стовп. Подружжя загинуло на місці.

15 жовтня срібний призер Олімпіади-2000 з вільної боротьби Євген Буслович, 35 років, вийшов на пробіжку. Він біг по трасі Київ–Житомир і в сутінках не помітив маршрутки Київ–Рівне. Смерть була миттєвою. Тіло відвезли до моргу, де воно залишалося невпізнаним кілька діб.

28 серпня перестало битися серце футболіста іспанської "Севільї" Антоніо Пуерти, 22 роки. За два дні до того захисник грав у матчі своєї команди проти "Гетафе". На 31-й хвилині проковтнув язик, але поле залишив самостійно. Згодом знепритомнів, отримав два інфаркти.

Цього року також не стало німецького тренера Йозефа (Юппа) Дерваля, 80 років, шведського футболіста Нільса Ліндхольма, 85 років, триразового чемпіона України з авторалі Андрія Олександрова, 42 роки.

Зараз ви читаєте новину «У Прокопенка зірвався тромб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути