вівторок, 11 липня 2017 06:05

У боксерській Лізі чемпіонів Усик стартує боєм проти Хука

Автор: www.boxnews.com.ua
  Олександр Усик — чинний чемпіон світу з боксу серед професіоналів у першій важкій вазі за вер­сією Всесвітньої боксерської організації
Олександр Усик — чинний чемпіон світу з боксу серед професіоналів у першій важкій вазі за вер­сією Всесвітньої боксерської організації

У ніч проти неділі у французькому Монако відбулося жеребкування Всесвітньої боксерської суперсерії — аналогу футбольної Ліги чемпіонів. Змагання пройдуть у двох вагових категоріях за олімпійською системою, починаючи з чвертьфіналів.

Український представник у першій важкій вазі чемпіон Всесвітньої боксерської організації 30-річний Олександр Усик своїм суперником по чвертьфіналу обрав володаря свого титулу в період з 2009 до 2015 року німця Марко Хука, 32 роки. Українець мав першочергове право вибору. Боксер дослухався думки своїх уболівальників.

Дві третини його підписників у соцмережі проголосували саме за бій проти німця.

— Усик — саме той опонент, про бій із яким я мріяв, — каже під час першої очної зустрічі в Монако Марко Хук. — Невдовзі у протистоянні зі мною подивимося, наскільки він хороший.

Чемпіон світу серед професіоналів з 2009 до 2012 року українець 40-річний В'ячеслав Сенченко прогнозує — українець виграє в німця.

— Клас Усика як боксера, значно вищий, ніж у Хука. Німець — прямолінійний, нехит­рий. Менш технічний, ніж українець. Олександр "провалюватиме" суперника на ногах або випереджатиме. Прогнозую, нокаутує його в другій половині бою.

Бій Усик — Хук може відбутися в Києві 9 ве­ресня.

В інших парах чемпіон Міжнародної боксерської федерації росіянин Мурат Гассієв зустрінеться з поляком Кшиштофом Влодарчиком. Чемпіон Всесвітньої боксерської ради, латвієць Майріс Брієдіс — із кубинцем Майком Пересом. А "регулярний" чемпіон Всесвітньої боксерської асоціації, кубинець Юніер Дортікос — з росіянином Дмитром Кудряшовим. Турнір у суперсередній ваговій категорії — менш представницький. У ньому візьме участь лише один чемпіон світу — британець Джордж Ґроувз.

Про проведення турніру оголосили німецький промоутер Каллє Зауерлянд і його американський колега Річард Шефер 9 березня.

У період із вересня цьогоріч до травня 2018‑го по вісім найкращих боксерів позмагаються за трофей Мохаммеда Алі й визначать лідера у своїх категоріях. Усього буде 14 поєдинків. Половина відбудеться у США, половина в Європі. Загальний призовий фонд складає $50 млн — 1,3 млрд грн. Переможці отримають по $11,4 млн — 297 млн грн.

Головна ідея — визначити ­абсолютного чемпіона у протистоянні найсильніших. Турнір покликаний відродити інтерес до боксу. Особливо на фоні стрімкого розвитку змішаних єдиноборств.

Сама ідея проведення турнірів не нова. Найвідоміший організувала телекомпанія "Шоутайм" — "Супер Сікс Ворлд Боксінг Классік" у суперсередній вазі. Тривав із 2009 до 2011 року й дав боксу нинішнього найкращого боксера світу незалежно від вагової категорії американця Андре Ворда.

Зараз ви читаєте новину «У боксерській Лізі чемпіонів Усик стартує боєм проти Хука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути