середа, 15 вересня 2010 01:48

Треба грати, як у Західній Європі

"Чемпіонат Росії з наступного року переходить на систему "осінь–весна". Я підтримую таку ідею.

По-перше, треба грати так, як грають у провідних західноєвропейських чемпіонатах. Росія ж не на околиці світу розташована, щоб мати свої правила. "Осінь–весна" дозволить упорядкувати трансферний період — зробити його таким же, як у західноєвропейських клубах. А то виходить так, що гравець переходить до російського клубу, а грати не може, бо трансферне "вікно" зачинене. Приклад — Кевін Кураньї, який підписав контракт із московським "Динамо" на початку літа, а мав право грати тільки з 1 серпня.

Другий позитив: у єврокубках наші команди виступатимуть не через вісім місяців після закінчення попереднього сезону, а через три. Це дозволить більш-менш зберегти склади та ігровий малюнок. І в Європі російські клуби можуть досягти більших успіхів. А так виходить, що "Спартак", який восени торік здобув друге місце в чемпіонаті Росії, цього сезону йде шостим. І є побоювання щодо його конкурентоздатності у Лізі чемпіонів. Так само і "Рубін", який минулоріч виборов чемпіонський титул із Бухаровим, Семаком та Домінґесом, а зараз не має жодного з цих стрижневих виконавців.

Ідеально було б узагалі не переривати російський чемпіонат

Тепер Росія, як і Україна, матиме значну перерву між колами, і тренерам треба буде планувати два піки форми, а не один. Тому деякі клуби проти переходу на нову систему. Теоретично вона виглядає доцільною, але тільки практика покаже — наскільки пристосувалися до неї російські команди. Думаю, процес адаптації триватиме десь до 2015-го.

Ідеально було б узагалі не переривати російський чемпіонат. Для цього треба в кожному місті, яке приймає матчі прем"єр-ліги, мати ігрову арену під дахом. На кшталт московського "Олімпійського" чи спортивно-концертного комплексу в Петербурзі. Нічого поганого у грі на синтетиці не бачу — її давно дозволяє і міжнародна, і Європейська футбольні федерації.

Зараз ви читаєте новину «Треба грати, як у Західній Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути