вівторок, 05 листопада 2019 00:40

Світоліна не змогла виграти Підсумковий турнір

Українська тенісистка 25-річна Еліна Світоліна програла фінальний матч Підсумкового турніру у китайському Шеньчжені. Поступилася першій ракетці світу австралійці Ешлі Барті — 4:6, 3:6.

Це шоста зустріч суперниць. Еліна виграла попередні п'ять. Але Барті налаштувалася на матч. Хотіла підтвердити звання першої ракетки світу і взяти реванш у Світоліної за попередні поразки.

Австралійка запропонувала найагресивніший і гострий теніс. Світоліна добре грає в обороні й здатна витримувати серії з великою кількістю ударів — ралі. Барті в цьому поступалася. Тому прискорила гру. Намагалася швидше закінчувати розіграші, змінювати напрямок ударів. Українка показала фізичну готовність. Але було мало шансів контратакувати. Сподівалася, що Барті не витримає весь матч на високому рівні. Проте та зуміла. Ще й відіграла втрачену подачу на початку другої партії. Вирішальним став передостанній гейм — найкрасивіший та найнапруженіший. Програвши його на своїй подачі, Світоліна не змогла нічого вдіяти на прийомі.

Змагання називають неофіційним чемпіо­натом світу. У них беруть участь вісім найсильніших тенісисток сезону. Українка потрапила туди з восьмої позиції. Рік закінчила на шостому місці в рейтингу. Вона — торішня переможниця Підсумкового, виграла на ньому дев'ять матчів поспіль. Заробила за турнір $ 2,4 млн.

Чоловічий Підсумковий турнір прийме Лондон, Велика Британія.

Пройде з 10 по 17 листопада. Головна інтрига — хто стане першою ракеткою світу за підсумками року. Претенденти — 33-річний Рафаель Надаль з Іспанії та серб Новак Джокович, 32 роки. 2019-го обидва виграли по два турніри "Великого шолома" і по два "мастерси" — змагання нижчої категорії.

Із 4 листопада рейтинг найкращих очолив Надаль. Джокович іде другим. Але невідомо, чи зіграє іспанець на Підсумковому. Причина — травма м'язів живота. Через це Надаль не вийшов на півфінальний матч "мастерсу" в Парижі минулого тижня. Натомість Джокович турнір у столиці Франції виграв.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна не змогла виграти Підсумковий турнір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути