вівторок, 20 серпня 2019 05:05

Суркіс визнав звільнення помилковим

1988-го року за Олексія Михайличенка йшла війна між Валерієм Лобановським, тренером національної збірної, та Анатолієм Бишовцем, який очолював "олімпійську". Гравець відмінно зіграв і на Євро, і на Олімпіаді. Але на Іграх він ще й став одним із найкращих бомбардирів. На рахунку Михайличенка — п'ять забитих м'ячів і зароблений на ньому пенальті у фіналі з Бразилією.

За підсумками сезону Олексій став четвертим футболістом Європи й найкращим у Радянському Союзі.

1990 року перейшов до італійської "Сампдорії". У матчі на суперкубок УЄФА забив "Мілану". Трофей команда програла, зате виграла чемпіонство. 1992-го переїхав до Шотландії. У складі місцевого "Рейнджерс" чотири рази виграв чемпіонат країни. 1997-го повернувся до Києва й почав тренерську кар'єру. Став помічником Валерія Лобановського в "Динамо", був його улюбленим учнем. Лобановський помер 13 травня 2002-го, Михайличенко прийняв команду і в двох наступних сезонах обігрував "Шахтар", здобуваючи чемпіонство. Звільнений у серпні 2004-го після поразки від "Трабзонспора". Ігор Суркіс назве те рішення помилковим та емоційним.

Без роботи залишався кілька місяців. Прийняв молодіжну збірну, здобув "срібло" на Євро-2006. У 2008–2009 роках тренував національну команду. Зумів випередити Хорватію у відбірковому турнірі на Кубок світу, але в стикових матчах програв Греції. Це був останній досвід самостійної тренерської роботи. 2012–2013 допомагав Олегові Блохіну як тренер "Динамо", потім працював спортивним директором клубу.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс визнав звільнення помилковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути