середа, 05 березня 2008 14:15

Стаховський виграв турнір у Загребі

Український тенісист 22-річний Сергій Стаховський виграв турнір третьої категорії у Загребі.

Призовий фонд змагань склав $370 тис. Стаховському дісталося $87 тис.

До основного раунду змагань українець пробився через кваліфікацію, де у фіналі поступився словенцю Блажо Кавчичу. Стаховський мав припинити виступ, але через відмову травмованого француза Мішеля Ллодра продовжив грати.

На шляху до фіналу уродженець Києва обіграв хорвата Іво Карловича, сербів Віктора Троїцького і Янко Тіпсаревича та італійця Симона Болеллі. У фіналі українець переміг хорвата Івана Любичича (7:5, 6:4), який у рейтингу посідає 25-те місце. Стаховський після перемоги у Загребі став 123-м.

Тенісистів, які не пройшли кваліфікацію, але перемогли у турнірі, називають "лакі-лузерами". До загребських змагань "лакі-лузер" востаннє вигравав турнір у листопаді 1991 року.

— Чесно кажучи, без фарту не обходилося у кожному моєму матчі, — каже Стаховський "ГПУ". — У фіналі взагалі був нервовий теніс. Переміг, бо у ключові моменти зумів упоратися з подачею суперника.

Раніше в турнірах третьої категорії перемагали українці Андрій Медведєв і Дмитро Поляков. Медведєв востаннє зробив це 1997-го. Йому було 22 роки. Більше турнірів тенісист не вигравав. Стаховський у такому віці уперше став переможцем.

Із Загреба спортсмен вирушив до Братислави. За нашою інформацією, у столиці Словаччини Стаховський кілька тижнів тому придбав квартиру. Найближчим часом планує зіграти у Сараєво. В Україні буває раз на два місяці. Наступного разу — в квітні.

Зараз ви читаєте новину «Стаховський виграв турнір у Загребі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути