четвер, 03 грудня 2020 00:35

Серце Марадони було збільшене вдвічі

Автор: REUTERS
  Дієґо Марадона привів збірну Аргентини до перемоги на Кубку світу 1986 року. У чвертьфінальній грі з Англією перший гол забив рукою. Це була рука Бога, заявив після матчу
Дієґо Марадона привів збірну Аргентини до перемоги на Кубку світу 1986 року. У чвертьфінальній грі з Англією перший гол забив рукою. Це була рука Бога, заявив після матчу

25 листопада від зупинки серця в Аргентині помер Дієго Марадона — один із найкращих футболістів в історії.

Місяць тому Марадоні стало зле. Лікарі видалили субдуральну гематому. Вже після смерті виявили набряк легень і збільшене вдвічі серце.

Дієго Марадона народився 30 жовтня 1960 року. В 16 років уперше зіграв за збірну Аргентини в матчі проти Угорщини. Однак тренер Луїс Менотті не взяв Дієго на домашній Кубок світу-1978.

— Плакав я і плакали всі мої рідні, — згадував Дієго Марадона.

1982-го Марадона потрапляє в "Барселону". Там футболіст скандалив, почав уживати наркотики, зазнав тяжкої травми.

1984-го Дієго переходить до італійського "Наполі" за $7,6 млн. 1987 та 1990 року приводить свою команду до чемпіонських титулів.

Тріумфує на Кубку світу-86. У чвертьфіналі з ­Англією забиває два м'ячі. Перший — рукою, яку згодом називає "рукою Бога".

У березні 1991-го після матчу проти "Барі" в допінг-пробі Марадони знаходять сліди наркотиків. Футболіста дискваліфікують на 15 місяців. Він проходить курс лікування, а згодом виступає за іспанську "Севілью". Готується до Кубка-1994 в США, але на турнірі знову вживає наркотики. 33-річний Марадона отримує ще 15 місяців дис­кваліфікації й завершує активну кар'єру.

Був одружений із 62-річною Клаудією Вільяфаною. Розлучився 2005-го. В шлюбі мав двох доньок. Поза ним — ще шістьох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Серце Марадони було збільшене вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути