четвер, 23 жовтня 2008 17:45

"Шахтар" програв тактично

Автор: фото: REUTERS
  Нападаючий ”Шахтаря” Морено (ліворуч) бореться з півзахисником ”Спортінґа” Фабіо Рошембаком
Нападаючий ”Шахтаря” Морено (ліворуч) бореться з півзахисником ”Спортінґа” Фабіо Рошембаком

Донецький "Шахтар" програв другий поспіль домашній матч групового турніру Ліги чемпіонів. Після поразки тритижневої давнини від іспанської "Барселони" (1:2) гірники поступилися у середу португальському "Спортінґу" — 0:1

— "Шахтар" і "Спортінґ" — рівні за силою команди. Закономірним результатом мала бути нічия. Гра рівна, — вважає колишній капітан львівських "Карпат" Ігор Кульчицький, 67 років. — Але пощастило "Спортінґу". Гірники програли центр поля. Можливо, через то, що не було Ілсіньйо і Луїса Адріано. Погано грав Фернандіньйо, який останні сезони був лідером команди.

Чим поясните велику кількість браку і сумбурність у грі?

— "Спортінґ" із самого початку пресингував. Португальці вивчили манеру "Шахтаря" і не давали суперникам розвертатися. Захисники нічого не могли робити, лише віддавати довгі передачі вперед. Але донецькі нападники і півзахисники програли всю боротьбу, особливо на другому поверсі. Також не було підбору. Нападники були на голодному пайку. І Морено, і Брандау слабко зіграли. Заміни також не підсилили гру.

Пауло Бенту тактично переграв Луческу?

— Так. Він вивчив манеру "Шахтаря", знав, що гірникам не можна давати розвертатися, вільно приймати м"яч. Поставив розумне завдання — пресингувати, накривати захисників, не давали їм вільно м"яч передавати. І вони виконали це завдання. "Шахтар" нічого не зміг зробити. І не зміг перебудуватися. Гравцям атакувального плану потрібно було брати гру на себе, індивідуально діяти.

Які шанси у "Шахтаря" виграти в гостях і вийти у наступний раунд Ліги чемпіонів?

— Це буде важко зробити. Якщо Пауло Бенту придумає розумну тактичну схему, "Шахтарю" доведеться атакувати, а "Спортінґ" матиме більші шанси відзначитись на контратаках.

Натомість київське "Динамо", перемігши на виїзді "Порту", посідає друге місце у турнірній таблиці групи "G".

— Якщо "Динамо" так гратиме і надалі в обороні, то цілком може вийти з групи, — вважає колишній форвард київської команди Віктор Леоненко, 39 років. — Команді Сьоміна ще не вистачає атакувальної потужності, зате вона уміє не дати зіграти іншим. Думаю, щонайменше очко в матчі з "Порту" кияни візьмуть.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" програв тактично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути