пʼятниця, 30 березня 2018 06:30

Пропустили від Англії на останніх хвилинах

Молодіжна збірна України програла виїзний матч кваліфікації до Євро-2019. Підопічні Олександра Головка поступилися англійцям — 1:2. Вирішальний гол ми пропустили на 88-й хвилині гри. Нападаючий "Ліверпуля" Домінік Соланке головою переправив м'яч у ворота, скориставшись позиційною помилкою наших захисників.

У Києві команда Головка також програла Англії — 0:2. 27 березня на полі стадіону в Шеффілді українці грали пристойно. У першому таймі віддали ініціативу суперникам, проте часом високо пресингували. Одна з помилок англійців могла призвести до голу в їхні ворота. Та київський "динамівець" Володимир Шепелєв прийняв неправильне рішення. Став пасувати партнеру, щоб той забив напевне, замість удару.

Перший тайм ми програли — 0:1. У другому зуміли створити проблеми супернику. Мали зрівнювати рахунок, однак захисник Кенні дивом головою вибив м'яч із порожніх воріт після удару Луньова.

Хвилини з 75-ї наші змогли затиснути англійців. Опонент якийсь час забув про контратаки. А Головко вдало провів заміни. На навіс Максима Третьякова зреагував Микола Шапаренко. Як і Соланке, забив ударом головою — це нетипово для "динамівця". Йшла 83-я хвилина.

Далі спрацювала психологія. Суперник додав, українці почали грати, як у першому таймі — від воріт.

Нічия не давала багато шансів на перше місце, але підвищила б упевненість у своїх силах. А так — удар по самооцінці й відставання від Англії у вісім очок. Перше місце недосяжне. Треба боротися за друге з голландцями. Вони випереджають нас на три пункти і прийматимуть Україну на своєму полі. Проте й друге місце — не гарантія потрапляння до плей-оф за вихід до фінальної частини. Туди виходять тільки чотири з дев'яти команд груп.

Головко в Шеффілді застосував схему

1–4–4–1–1: Лунін — Лучкевич, Зотько, Лук'янчук, Кравець — Шепелєв, Пихальонок, Вакулко-к (Шапаренко, 63), Луньов (Третьяков, 80) — Коваленко — Довбик (Зубков, 74).

Склад збірної міг бути сильнішим. Проте Андрій Шевченко, головний тренер національної команди, дав Головку тільки трьох гравців — Луніна, Шепелєва та Коваленка. Хоча міг посилити "молодіжку" Матвієнком, Циганковим, Зінченком і Бесєдіним. Із ними краще діяли б фланги та середина поля, більший тиск був би в штрафному майданчику суперника. Вийшло так, що справа в півзахисті діяв Юрій Вакулко — центральний півзахисник. Бракувало конструктиву в середині поля. Офіційний матч з Англією, хай і серед 21-річних, — більш представницький, ніж товариський поєдинок національних команд України та Японії. Опонент у ньому виставив експериментальний склад, а Шевченку до офіційних зустрічей залишається майже шість місяців.

Рішення головного тренера націо­нальної команди можна пояснити острахом поступитися Японії. Головна збірна примудрилася програти Мальті, зіграти внічию з Саудівською Аравією. Посіла третє місце у відборі на Кубок світу. Шевченко вразливий до критики і не хотів давати ще один привід. Від цього постраждав результат молодіжної збірної.

Зараз ви читаєте новину «Пропустили від Англії на останніх хвилинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути