вівторок, 13 червня 2017 06:25

Продаж Роналду не стане проблемою

Автор: REUTERS
  Футболісти ”Реала” їдуть центральною площею Мадрида, святкуючи успіх у Лізі чемпіонів
Футболісти ”Реала” їдуть центральною площею Мадрида, святкуючи успіх у Лізі чемпіонів

Іспанський "Реал" — перший клуб, який виграв Лігу чемпіонів із футболу два роки поспіль. Починаючи з сезону 2013/14, команда перемагала у цьому турнірі тричі. Але вперше за останній час виграли не тільки в європейських змаганнях, а й посіли перше місце в національному чемпіонаті.

Загалом "Реал" 12 разів тріумфував у Кубку/Ліги чемпіонів. Він виграв поспіль п'ять турнірів із 1956-го по 1960 рік. Потім 32 роки, з 1966‑го по 1998‑й, не міг перемогти. Зате згодом переміг тричі — 1998, 2000, 2002. Проте саме нинішній "Реал" колишній капітан команди Рауль ­назвав найкращим в історії.

— Частково з цим можна погодитися, — каже тренер 56-річний Олег Федорчук. — За ударною міццю цьому "Реалові" немає рівних. Але мені ця команда подобається менше, ніж "Барселона" часів тренера Хосепа Гвардіоли. "Барса" була збалансованіша, мала надійніший захист. Цей "Реал" бере атакою. Так, як у 1950-ті, коли грали Пушкаш і Ді Стефано.

Якби зустрілися ці дві команди — хто переміг би?

— В одному матчі — "Реал". За підсумком двох — "Барсе­лона".

Яка роль Зінедіна Зідана у нинішніх успіхах команди?

— Значна. Але на ситуацію треба дивитися ширше. До нинішнього успіху "Реала" руку доклали й попередні тренери — Капелло, Моуріньйо, Анчелотті. Всі тренували в Італії. Зідан там пограв. Заслуга Зінедіна в тому, що він уміє робити висновки з помилок попередників. Наприклад, Анчелотті свого часу заганяв команду і два роки тому їй бракувало свіжості на фініші сезону. Зідан натомість уміло застосовував ротацію гравців, лава запасних дозволяла. Команда була добре підготовленою фізично. Додавала у грі в других таймах.

А в умінні француза налагодити ситуацію в роздягальні команди ніхто і не сумнівався. Власне, саме цим керувався президент клубу Флорентіно Перес, коли на початку минулого року звільнив Рафаеля Бенітеса і поставив на його місце Зідана. А вже під час нинішнього сезону французький тренер показав профільні вміння — тактичні і стратегічні.

Наскільки "Реал" залежний від Кріштіану Роналду — найкращого гравця світу?

— Якщо його завтра продадуть, це не стане проблемою для команди. От "Барселона" серйозно потерпала б від втрати Мессі. А для "Реала" фундаментальна фігура — Лука Модрич, ключовий гравець центру поля.

Чи загрожує футболістам "Реала" втрата мотивації?

— Ні. Бо в команді існує внутрішня конкуренція за місце в основному складі. Будь-який футболіст хоче грати. Навіть не стільки для того, щоб укотре виграти Лігу чемпіонів, а просто, аби виходити на поле. Бо якщо даси собі слабину, твоє місце посяде інший.

Який потенціал цієї команди?

— Не здивуюся, якщо вона виграє Лігу чемпіонів і наступного сезону.

Конкурентів немає?

— Є. "Баварія", "Челсі", "Манчестер Сіті". Просто "Реал" — фаворит номер один.

Зараз ви читаєте новину «Продаж Роналду не стане проблемою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути