пʼятниця, 22 червня 2018 00:55

Португалія залишається командою одного гравця

Автор: REUTERS
  Гравець збірної Іспанії Давид Сілва (у білій формі) проти футболістів національної команди Ірану
Гравець збірної Іспанії Давид Сілва (у білій формі) проти футболістів національної команди Ірану

Футбольний тренер 57-річний Олег Федорчук проаналізував останні матчі Кубка світу, що відбувається в ­Росії.

— Найкраще враження поки що справляє збірна Бельгії, — каже Олег Вікторович. — Збалансована, солідна, зіграна команда, де немає яскраво вираженого лідера, який тягне ковдру на себе. З 2016 року команда стала зрілішою. У критичних ситуаціях не панікує, не метушиться, грає спокійно, розважливо. У цієї збірної немає провальних позицій, які є в інших фаворитів.

Трохи нагадує бельгійців збірна Англії. Шкода лише, що часом англійці зловживають індивідуальними діями. Це призводить до несподіваних втрат м'яча. Якщо команда заспокоїться й віднайде солідність — може дійти до півфіналу. Нинішній Англії найкраще підходить контр­атакувальний стиль. Маючи Гаррі Кейна й кілька молодих форвардів, показує, що з нею буде важко впоратися будь-кому з фаворитів. Звісно, збірна скромніша за нинішню Бельгію, але все одно — дуже грізна сила.

Розчарувала збірна Колумбії. Її лідери підійшли до Кубка світу в розібраному стані. Команда сподівається лише на індивідуальні дії окремих гравців. Пряма протилежність колумбійцям — збірна Японії. Дуже сильні в колективній грі. Чимось нагадують збірну Італії в її кращі часи.

Дуже здала Польща. Не знаю, хто більше розчарував — Польща чи Німеччина. Найкращі часи Блащиковського, Піщека й кількох їхніх партнерів уже позаду. Воротар сидить на лавці запасних у клубі, і це відчувається. Кинув ворота, коли ситуація цього не вимагала. Тренер втратив момент для вливання свіжої крові. Зусиль одного Левандовського замало. Плюс захисники й опорники припускалися диких помилок у матчі із Сенегалом. Згоден із поляками, що це найгірша гра збірної за два останні роки.

На відміну від України, де є комплекс тренера-Шевченка, збірну Росії преса критикувала просто нещадно. Я би сказав — знущально. І ось результат: уперше за 15–18 років у неї є концентрована командна гра. Я не впевнений, що ця збірна зможе пройти Іспанію чи Португалію в 1/8 фіналу, але досі вона грає дуже пристойно. І навіть безглузді помилки суперників не повинні вводити росіян в оману.

Дуже ефектно виглядає Іран. Це найкраща збірна з усіх мусульманських країн. Відмінний захист змінюється різноплановою атакою, коли іранцям треба йти вперед. Приклад: матч проти Іспанії, де піренейці мають бути задоволені мінімальною перемогою.

Іспанія нагадує першокласника, що взяв буквар старшого брата. Команда — точна копія своїх знаменитих попередниць. От тільки свіжих ідей у неї не видно. Не думаю, що Іспанія виграє турнір.

Португалія — команда одного гравця. Роналду забив у матчі з Марокко на четвертій хвилині й кинув грати. Він уже далеко не юний. Кріштіану буде важко відновлюватися до наступних поєдинків.

У фаворитів у перших турах відчувається втома від напруженого сезону. Вони ще не віді­йшли емоційно. Однак до чвертьфіналів збірні-фаворити зіграються й налаштуються. Чемпіонами стануть або бразильці, або хтось із трійки європейських збірних — Бельгія, Англія чи Франція.

Футбол. Кубок світу-2018. Фінальний турнір

Перший тур

Група F

Швеція — Корея — 1:0

Бельгія — Панама — 3:0

Туніс — Англія — 1:2

Група Н

Колумбія — Японія — 1:2

Другий тур

Група А

Росія — Єгипет — 3:1

Уругвай — Саудівська Аравія — 1:0

Група В

Португалія — Марокко — 1:0

Іран — Іспанія — 0:1

Зараз ви читаєте новину «Португалія залишається командою одного гравця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути