Ексклюзиви
понеділок, 20 жовтня 2008 18:23

"Порту" продає лідерів

Учора о 10.00 футболісти київського "Динамо" вилетіли до португальського Порту, де сьогодні проведуть матч третього туру групового турніру Ліги чемпіонів із місцевим однойменним клубом. Юрій Сьомін узяв усіх основних футболістів. Виняток становлять травмовані півзахисники Корреа та Юссуф. Зате до команди приєднався форвард Артем Мілевський, який через травму не грав у двох попередніх матчах.

"Порту" двічі володів найпрестижнішим європейським клубним трофеєм. 1987-го тодішні підопічні Артура Жоржі виграли Кубок чемпіонів, подолавши в півфіналі київське "Динамо". Через 17 років команда Жозе Моурінью перемогла у Лізі чемпіонів. 2006 року "Порту" очолив Жезуалду Феррейра. Під його керівництвом клуб двічі поспіль виграв чемпіонат Португалії. Цього сезону "Порту" ледь не залишився за бортом Ліги чемпіонів через корупційний скандал. Проте після подання апеляції клуб таки допустили до розіграшу.

Політика "Порту" спрямована на вирощування та продаж зірок. Торік португальці збули до іспанського "Реала" захисника Пепе, а кілька місяців тому оборонець Босінгва перейшов до англійського "Челсі". Італійський "Інтер" останнього дня трансферного вікна купив півзахисника Куарежму. За його відсутності лідером середньої лінії команди вважають аргентинця Лучо ґонсалеса.

Після п"яти турів чемпіонату Португалії "Порту" лідирує, маючи 11 очок. В останньому матчі команда Жезуалдо Феррейри перемогла "Сертаненсе" у рамках третього раунду Кубка Португалії.



Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 3 тур

Група "G"

"Порту" (Португалія) — "Динамо" (Київ, Україна)

21 жовтня. 21.45 (час — київський). Порту. Стадіон "Драгао" (розрахований на 52 000 глядачів)

Суддя: Т. Хауґе (Норвегія)

Дискваліфіковані: немає — немає

ТБ: ТЕТ

Зараз ви читаєте новину «"Порту" продає лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути