неділя, 01 квітня 2007 15:13

Платіні допустить до Ліги чемпіонів володарів національних кубків

Європейська футбольна федерація (УЄФА) має намір допустити до участі в Лізі чемпіонів володарів національних кубків своїх країн.

— Це робиться, аби підвищити інтерес до кубкових змагань у кожній країні, — каже радник президента УЄФА Мішеля Платіні Вільям Галлард. — Остаточне рішення щодо цього, а також стадію кваліфікації, з якої кубкові переможці почнуть боротьбу в Лізі, ухвалять у червні.

Володарі національних кубків раніше грали в Кубку кубків, але після сезону 1998/99 Європейська федерація скасувала цей турнір і перевела найсильніші кубкові країни до Кубка УЄФА. Однак інтерес до нього поступово падає, і провідні клуби європейських чемпіонатів, окрім англійських та частково німецьких, прохолодно ставляться до внутрішніх кубкових розіграшів.

Ввести володарів національних кубків у кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів — не єдина реформа нового президента УЄФА Мішеля Платіні. Через два-три роки він хоче обмежити представництво однієї країни в Лізі чемпіонів із чотирьох команд до трьох. Також у Лізі чемпіонів гратимуть володарі Кубка УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «Платіні допустить до Ліги чемпіонів володарів національних кубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути