понеділок, 19 березня 2007 16:58

Перед виступом Безсонова перехрестилася

Автор: фото: PHL
  Українка Анна Безсонова виконує вправу з булавами на ”Кубку Дерюгіної-2007” з художньої гімнастики
Українка Анна Безсонова виконує вправу з булавами на ”Кубку Дерюгіної-2007” з художньої гімнастики

— Что ты делаешь? Думаешь, там дураки сидят? Перестань трусить! — наставляла Алію Гараєву з Азербайджану перед виступом її тренер.

Три дні у Києві проходив "Кубок Дерюгіної" з художньої гімнастики. Цього року він був тричі ювілейним. Засновниці змагань, заслуженому тренерові та президентові Федерації художньої гімнастики Альбіні Дерюгіній виповнилося 75 років. Захід провели 15-й раз. Він уперше пройшов у рамках Кубка світу. Виступити приїхали гімнастки з 40 країн.

Квитки на змагання продавали по 5 грн. Столичний Палац спорту глядачами був заповнений наполовину. Пусті сектори застелили прапором України.

У холі проводили розпродаж спортінвентарю. Стрічки коштували по 100–150 грн, булави — по 200, м"ячі — 350, а за костюми для гімнасток просили від 400 грн. Учасникам заходу запропонували 10-відсоткову знижку.

В основному на змагання прийшли вихованці школи Дерюгіних.

— Аня, ти молодець! Наташа, перемога буде нашою! — підтримували вони українських гімнасток, 22-річну Анну Безсонову та її ровесницю Наталію Годунко.

Виступ першої виходили дивитися усі тренери. За кулісами атмосфера була напруженою. Тренерка росіянки Марини Шпехт, аби заспокоїти свою вихованку, розтирала їй вуха. Представниця Ізраїлю Ірина Різенсон молилася разом зі своєю наставницею.

Безсонова перед виступом переглянулася з Альбіною Дерюгіною, перехрестилася, поцілувала хрестик, і вже за мить з"явилася усміхненою перед суддями та глядачами.

Через хвилювання Раїси Панагіоту з Кіпру змагання зупинили на 10 хв. Замість стрічки для виступу гімнастка випадково взяла булави.

— Такого я еще не видела, — запевнила іспанська журналістка.

Перерви між змаганнями заповнювали показові виступи української збірної з художньої гімнастики.

Перемогу в трьох із чотирьох видів змагань виборола Анна Безсонова. Вона стала кращою у вправах зі скакалкою, обручем та стрічками. "Золото" за виконання вправи з булавами отримала росіянка Ольга Капранова.

Однак цього разу збірна Росії виступала без свого лідера, 23-річної Аліни Кабаєвої. Подейкували, що та не приїхала, бо потрапила в автомобільну аварію.

На прес-конференції голова суддівської колегії Ірина Дерюгіна, 49 років, підтвердила ці чутки. Але запевнила, що спортсменка не постраждала.

Зараз ви читаєте новину «Перед виступом Безсонова перехрестилася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути