середа, 09 червня 2010 03:00

"Навіть наш тренер не очікував, що будемо першими в групі"

Автор: фото з сайта www.rostovhandball.ru
  Вікторія Тимошенкова продовжила контракт на рік із волгоградським ”Динамо”
Вікторія Тимошенкова продовжила контракт на рік із волгоградським ”Динамо”

Наприкінці травня жіноча збірна України з гандболу здобула путівку до фінальної частини чемпіонату Європи 2010 року. Основний голкіпер української національної команди, чемпіонка Росії двох останніх років у складі волгоградського "Динамо" Вікторія Тимошенкова, 26 років, після успіху в кваліфікації на два дні завітала до Львова. У столиці Галичини грала за "Галичанку", тут живе її чоловік Тарас — майстер спорту з веслування.

— На матчах із румунками мене не було — відновлювалася після операції, — каже гандболістка. — А далі грала. Ми впевнено перемогли швейцарок — 33:24. І здобули право виступити на чемпіонаті Європи. Турнір відбудеться в грудні у Данії й Норвегії. Потім обіграли Португалію. У стартові хвилини трохи переживали. Хоча вже були перші в групі, й матч для нас нічого не вирішував. Але потім перебороли хвилювання і виграли — 37:26.

Думаю, ніхто не очікував, навіть головний тренер збірної Леонід Євтушенко, що ми будемо першими в групі.

Тренер уже поставив завдання на фінальну частину чемпіонату Європи?

— Так. І не тільки на чемпіонат Європи, а й на чемпіонат світу. Треба обов"язково займати найвищі місця, щоби потім завойовувати путівку на Олімпіаду.

Перед матчами зі Швейцарією і Португалією в підмосковному Звенигороді відбулися два товариські матчі між збірними України й Росії. Там ви грали проти своїх одноклубниць по "Динамо".

— Так, проти Сєдойкіної та Кочетової. Була кумедна ситуація. Кочетова кидала 7-метровий. Стоїмо і сміємося одна до одної. У першій грі виграли в Росії з різницею в 10 м"ячів — 41:31. Чесно кажучи, всі здивувалися. Не знаю, чи то ми так добре зіграли, чи вони погано. А другу гру програли — 29:35. Можливо, тому, що тренер уже дав усім пограти.

Чи стежите за чемпіонатом України?

— Так, звичайно. Дуже шкода, що в Україні нічого нема. Про рівень чемпіонату взагалі не будемо говорити. 30 травня була нарада тренерів. І стояло питання: "Кому грати у вищій лізі?". Дітям, яким по 12–13 років. Нема кому грати! У Суперлізі ж грають 16–17-річні дівчата. У збірній більшість легіонерів, усі роз"їхалися.

Чому в Росії гандбол на вищому рівні? Бо там прийняли закон про спорт, згідно з яким ті, хто спонсорує команди, мають якісь пільги. А в Україні нема такого.

Де проведете наступний сезон?

— У Волгограді. Продовжила контракт із клубом на рік. Думала, може, в Іспанію чи Францію поїхати. Але зараз усюди складне становище. Тож залишилася в "Динамо". Там ставляться по-людськи до мене. І операцію складну зробили, і зарплату всю виплачували. Так що не скаржуся.

Як вам чемпіонат Росії?

— Цікавий, рівень команд не зрівняти з українським. До речі, там правила інші, ніж у світі. На атаку 35 секунд дається (за світовими правилами, обмежень немає. — "ГПУ"). Гра динамічніша. Чоловіки легше витримують такий темп, а жінкам дуже важко. Тренери також шоковані від такого нововведення. Кажуть, ніби хочуть скасувати це правило.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть наш тренер не очікував, що будемо першими в групі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути