неділя, 19 серпня 2007 15:05

На матч з італійцями потраплять лише 40 тисяч глядачів

12 вересня на Олімпійському стадіоні Києва відбудеться відбірний матч чемпіонату Європи-2008 між збірними України й Італії. Незважаючи на те що арена вміщує 83 000 глядачів, того дня відвідати її зможуть лише 41 500 уболівальників.

Заповнити "Олімпійський" не дозволяють правила безпеки. Навколо стадіону споруджується торговельно-розважальний комплекс, що заважає безперешкодній евакуації 80 тис. глядачів після поєдинку. Про це у спеціальному листі на адресу президента Федерації футболу України Григорія Суркіса нагадав заступник міністра внутрішніх справ Василь Фатхутдінов.

— Ми вестимемо переговори з правоохоронцями щодо збільшення пропускної спроможності арени, — каже "ГПУ" перший віце-президент Федерації футболу України Олександр Бандурко, 60 років. — Уже зараз заявок на матч удвічі більше, ніж міг би вмістити навіть 80-тисячний "Олімпійський", три тисячі квитків замовили італійці. Думаю, ситуація проясниться до початку вересня.

Уперше вхід на "Олімпійський" було обмежено 1998 року, коли на арені відбувалася заміна дерев"яних лавок на індивідуальні сидіння. Тоді півроку не пускали глядачів на верхній ярус. Торік у зв"язку з будівництвом навколо стадіону Федерація футболу планувала проводити матчі збірної в інших містах. Але потім прийняла рішення просто обмежити кількість вхідних місць на арену. За матчами проти Грузії та Шотландії спостерігала рівно половина потенційних відвідувачів "Олімпійського".

Але навіть 40 тис. глядачів не може прийняти жодна інша арена України. 50-тисячну арену "Шахтар" планують здати у середині наступного року. Другим найбільшим стадіоном України вважається 35-тисячний одеський "Чорноморець", на якому в березні грали збірні України та Литви.

Зараз ви читаєте новину «На матч з італійцями потраплять лише 40 тисяч глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути