середа, 17 вересня 2008 19:26

"Металісту" треба закрити форварда Бобо

Сьогодні харківський "Металіст" стартує в першому раунді Кубка УЄФА. Суперником бронзового призера чемпіонату України стане третя команда чемпіонату Туреччини 2007-2008 — "Бешикташ" зі Стамбула.

"Бешикташ" — унікальна й загадкова команда. Торік у груповому турнірі Ліги чемпіонів "Бешикташ" переміг удома "Ліверпуль" — 2:1, але поступився йому на виїзді — 0:8.

У нинішньому чемпіонаті Туреччини "Бешикташ" зіграв два матчі. У обох переміг. "Антальяспор" — 3:2 на виїзді, поступаючись на 37 хвилині — 0:2. Свої голи стамбульці забивали із 78-ї по 90-ту хвилини. У другому матчі "Чорні орли" (прізвисько гравців "Бешикташу") перемогли вдома "Коньяспор" — 2:0.


Воротарі

У воротах "Бешикташу" стоїть 35-річний Рушту Реджбер. 2002 року він допоміг збірній Туреччини стати третьою на Кубку світу, а наступного року Міжнародна футбольна федерація визнала Рушту найкращим голкіпером світу. Реджбер слабо грає на виходах і не завжди правильно може оцінити ігрову ситуацію.

Хакан Арикан, 26 років, сидить за Рушту. Його перспективи туманні після восьми пропущених голів від "Ліверпуля".


Оборона

21-річний захисник Сердар Куртулушу чіпкий та спритний. Устиг зіграти 21 матч за збірну.

Центральний оборонець Гекхан Зан, 27 років, має 33 поєдинки в складі національної команди. Зріст Зана — 192 см, він уміло веде повітряну боротьбу. Непогано читає гру, але досить повільний, тому часто фолить.

Уродженцеві Австралії Антоні Серічу 29 років. Улітку перейшов із грецького "Панатінаїкосу" і закріпитися в складі "Чорних орлів" ще не встиг.

Ібрагім Тораман, 26 років, прилучається до атаки. Травматичний. Схильний до грубих помилок у своєму карному.

34-річний Ібрагім Юзюльмез також ненадійний. Бракує швидкості. На передсезонному зборі побився з Тораманом і гравців відправляли додому в різних літаках.

Чех Томаш Запоточний, 28 років, перейшов із італійського "Удінезе". Непогано діє в повітрі.


Середня лінія

30-річний француз Едуард Сіссе більше зайнятий оборонними функціями.

Томаш Сивок, 25 років, перейшов із італійського "Удінезе". Зіграв у першому турі нинішнього чемпіонату, але відіграв слабо і на другий матч не вийшов.

27-річний Угур Інджеман із Сіссе виконує функції опорного.

Матіас Дельгадо, 25 років, — лідер півзахисту. Цей аргентинець здатний самотужки змінити хід матчу. Майстер штрафних ударів. Проте нестабільний.

28-річний чілієць Родріго Телло — швидкий, рухливий, любить застати зненацька ударом здалеку.

Сердар Озкан, 21 рік, діє зліва, хоча ударна нога в нього права. Спрямований на атаку, менш кваліфікований у відборі.

30 -річний Алі Тандоган діє справа, любить робити простріли. Швидкий, добре виконує стандартні ситуації.


Нападаючі

Мерт Нобре, 27 років,

натуралізований бразилець виконує великий обсяг роботи, відходить назад. Може бути непомітним увесь матч, але здатний підкараулити момент.

23-річний бразилець Бобо — найнебезпечніший у нападі "Орлів". Технічний, може обіграти один в один і поборотися за повітряний м"яч. Закрити його — практично гарантувати, що "Бешикташ" не заб"є.

Словак Філіпп Холоско, 24 роки, діє з глибини поля. Непогано підігрує партнерам, тонко відчуває позицію, де треба опинитися.

17-річний Батухан Караденіз здебільшого виходить на заміну наприкінці зустрічі, коли її долю вже вирішено.


Тренер

Ертугрул Саглам, 37 років.

Раніше очолював "Кайсеріспор". Двічі поспіль зробив маловідомий клуб п"ятим у країні. Улітку 2007 року отримав запрошення "Орлів". Сповідує гармонійний футбол, півзахисників розташовує "ромбом", за фланги здебільшого відповідають оборонці.

Зараз ви читаєте новину «"Металісту" треба закрити форварда Бобо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути