пʼятниця, 04 березня 2011 02:15

"Металіст" даремно сподівається обійти "Динамо"

 

Учора матчем "Севастополь" — "Шахтар" розпочалася весняна частина чемпіонату України. "ГПУ" розповідає про головні інтриги турніру.

Боротьба за друге місце

Донецький "Шахтар" практично підтвердив своє чемпіонське звання. За 11 турів до фінішу гірники випереджають найближчого переслідувача — київське "Динамо" — на 12 очок. Такий гандикап не відіграти.

Тому у фокусі залишається суперечка за "срібло" і місце у кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. На нього претендують три команди: "Динамо", "Металіст" та "Дніпро". Фаворит — київський клуб. Євроматчі з "Бешикташем" підтвердили, що головний тренер Юрій Сьомін знає, як реалізувати потенціал команди. "Динамо" має два очки переваги над "Металістом" . Це не так багато, але й не мало, враховуючи, що між собою команди в сезоні не зустрінуться. Харків'яни, звичайно, можуть розраховувати на додаткову завантаженість суперника в єврокубках. Але це ілюзії. Якщо "Динамо" програє "Манчестер Сіті" — завантаженість зникне. Якщо пройде — це означатиме високий рівень готовності киян і обмаль шансів у "Металіста".

"Дніпро" витратив $25 млн на зимовому трансферному ринку. Але результати міжсезонних контрольних матчів, попри всю умовність, непереконливі. Іспанський тренер Хуандре Рамос не може досягти успіху в роботі із закордонними клубами. Календар матчів важкий — два поспіль поєдинки проти "Металіста" й "Динамо". Тож якщо "Дніпро" посуне "Металіст" із третього місця, це можна буде вважати прийнятним показником.

Перспективи "Волині"

Луцький клуб закінчив осінню частину сезону на шостому місці. Від вильоту команда Віталія Кварцяного себе майже убезпечила. Чи зможе вона стрибнути вище! Експерти вважають, що навряд — якщо закріпиться у десятці, буде добре.

Російський слід

Узимку два українські клуби запросили російських тренерів. Юрій Сьомін прийняв "Динамо", а донецький "Металург" очолив Андрій Гордєєв. Дуже цікавий фахівець, який торік працював у російському "Сатурні" і фінішував на дев'ятому місці при тому, що гравці клубу півроку не отримували зарплати. Дебют Гордєєва призначили на 5 березня — цього дня його команда прийматиме київське "Динамо".

Аутсайдери

Очевидно, що за підсумками сезону прем'єр-лігу залишить запорізький "Металург". Швидше за все, до нього приєднається "Севастополь", а не "Іллічівець" чи "Кривбас". Криворіжці під керівництвом Юрія Максимова сильно грають саме навесні, а "Шахтар" не для того делегував до Маріуполя тренера Валерія Яремченка та кількох гравців своєї молодіжної команди, щоб ті пішли влітку до першої ліги.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" даремно сподівається обійти "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути