пʼятниця, 15 червня 2018 06:45

Найкращими матчами Кубка світу будуть чвертьфінали

Автор: REUTERS
  Криштіану Роналду готується до Кубка світу-2018 у складі збірної Португалії. Це буде його четвертий подібний турнір. Він — найкращий футболіст світу двох останній років
Криштіану Роналду готується до Кубка світу-2018 у складі збірної Португалії. Це буде його четвертий подібний турнір. Він — найкращий футболіст світу двох останній років

14 червня в Росії стартувала фінальна частина Кубка світу з футболу. 32 команди поділені на вісім груп — по чотири в кожній. 28 червня фінішує груповий турнір. 30-го почнуться матчі на виліт. 15 липня відбудеться вирішальний поєдинок.

— Групи приблизно рівні, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 57 років. — Майже в кожній є два фаворити та дві слабші команди. Для себе не знаходжу "групи смерті " (чотири однаково сильні ­команди. — ГПУ). Для мене найкращими матчами є чвертьфінали. До цього часу команди вже показують свій найкращий футбол. Спочатку десь більше адаптовуюся, придивляються до суперників. У півфіналах і фіналі багато нервів, команди втомлюються фізично. Все-таки за три‑чотири тижні проводять багато поєдинків. Ясно, що на рівні чвертьфіналів слабкі команди відсіялися — ті, що потрапили на турнір завдяки географічному розташуванню.

Традиційно я вболіваю за англійські клуби та збірну. На мою думку, найбільше шансів ­перемогти в Росії мають Англія та Франція. Зараз у них є багато молоді, голодної до ­трофеїв. Важкий клубний сезон не стане перешкодою показати найкращі свої можли­вості. Може "вистрелити" Бельгія. Вони теж мають багато хороших гравців, які виступають в ­Англії.

За інерцією приписують до фаворитів Бразилію. Але останні великі турніри в них невдалі. Командам із Латинської Америки важко грати в Європі. Треба адаптуватися до клімату, часового поясу.

Переможець Євро-2016, збірна Португалії, навряд чи покаже хорошу гру чи результат. У команді багато старших футболістів і молоді. Поєднати це важко. Тим паче, що налаштування суперників на Роналду та партнерів буде максимальне. Зазвичай після виграшу великих турнірів маленькі збірні йдуть у тінь. Так свого часу було із Грецією, Данією. Хоча розумію, що порівнювати їх із португальцями не надто коректно.

Не особливо вірю в успіх Німеччини та Іспанії. Ці команди вже приїлися, суперники вивчили їхній стиль. Буде добре, якщо дійдуть до півфіналу.

3 країни прийматимуть фінальну частину Кубка світу-2026 з футболу — США, Канада й Мексика. Це станеться вперше в історії. Досі турнір приймала тільки одна країна. Виняток — 2002-й, коли змагання пройшли в Японії та Кореї.

На території Канади фінал відбуватиметься вперше. Мексика була господарем двічі — 1970 та 1986 року, США — 1994-го.

На Кубку світу-2026 уперше гратимуть 48 команд. Вони проведуть 80 матчів. 60 із них прийматимуть США. Там пройдуть усі вирішальні зустрічі, починаючи з чвертьфіналів. Фінальний поєдинок відбудеться на 85-тисячному стадіоні у Нью-Йорку.

Хто і на що претендуватиме на Кубку світу-2018

Головні фаворити — Бразилія, Німеччина

Команди, що мають менше шансів, але цілком здатні виграти турнір — Франція, Іспанія

Топ-команди, але чемпіонами вони не стануть — Аргентина, Англія

Здатні "вистрелити" й дійти навіть до півфіналу: Бельгія, Хорватія, Португалія, Колумбія, Сенегал

Межа можливостей — вихід із групи: Росія, Єгипет, Уругвай, Марокко, Данія, Швейцарія, Сербія, Мексика, Швеція, Польща

Не вийдуть із групи: Саудівська Аравія, Іран, Перу, Австралія, Нігерія, Ісландія, Коста-Рика, Корея, Панама, Туніс, Японія

Роман ШАХРАЙ

Футбол. Кубок світу-2018. Фінальний турнір. Росія. 14 червня — 15 липня

32 учасники: Європа — 14, Південна Америка — 5, Африка — 5, Азія — 5, Північна Америка — 3

Група "А": Росія, Єгипет, Уругвай, Саудівська Аравія

Група "В": Іспанія, Португалія, Марокко, Іран

Група "С": Франція, Австралія, Перу, Данія

Група "D": Аргентина, Ісландія, Хорватія, Нігерія

Група "Е": Бразилія, Швейцарія, Коста-Рика, Сербія

Група "F": Німеччина, Мексика, Швеція, Корея

Група "G": Бельгія, Англія, Панама, Туніс

Група "Н": Японія, Колумбія, Сенегал, Польща

Зараз ви читаєте новину «Найкращими матчами Кубка світу будуть чвертьфінали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути