четвер, 06 серпня 2020 06:01

Луческу зацікавлений у розвитку гравців "Динамо"

Два тижні тому головним тренером київського "Динамо" призначили 75-річного Мірчу Луческу, колишнього наставника донецького "Шахтаря". Працювати розпочав 30 липня. 7 серпня команда під керівництвом нового наставника проведе перший контрольний матч — проти друголігового рівненського "Вереса".

— Призначення Мірчі Луческу головним тренером київського "Динамо" оцінюю позитивно, — каже футбольний експерт Всеволод Кевлич, 49 років. — Треба поважати його кваліфікацію. Для Луческу робота в "Динамо" — той кисень, якого йому бракувало після відходу зі збірної Туреччини. Фахівець з амбіціями повинен мати роботу. Слід погодитися з президентом "Динамо" Ігорем Суркісом у тому, що гравці працюватимуть із хорошим наставником (Суркіс сказав футболістам, що їх усіх треба міняти, якщо нічого не досягнуть із Луческу. — ГПУ).

Дуже подобається, що Луческу починає природну ротацію в "Динамо". Розмови про те, що Віктора Циганкова можна продати для перспективи Георгія Цитаїшвілі — правильний хід думок. Не треба закривати можливості для молодих футболістів, потрібно шукати варіанти для їхнього прогресу.

"Динамо" має бути зацікавлене у розвитку гравців. Свого часу пішов Євген Хачеріді. Хіба стало гірше? Отримав шанс Микита Бурда. Травма Бурди дала змогу проявити себе Денису Попову. Клуб — живий організм, що має жити природно. Хтось іде на підвищення, черговий футболіст стає на його місце.

У "Динамо" зібрані доволі кваліфіковані спортсмени. Для них має бути мотивація руху вперед. Бо складається враження, що перехід до першої команди й підписання контракту ставало головною ціллю кар'єри. Це стопорило подальший розвиток.

Перебування Луческу в Києві залежатиме від того, чи буде щось мінятися в грі команди. Був Олександр Хацкевич, потім його замінив Олексій Михайличенко — і нічого.

Не хочу думати стосовно протистояння "Шахтаря" та Луческу. Людина не має через образу йти на інший корабель і таранити своє колишнє судно. Все повинно мати добрі наміри. Хочеться вірити, прихід Луческу до "Динамо" — це тому, що йому цікаво працювати у футболі.

39 мільйонів гривень щорічно зароблятиме Мірча Луческу в київському "Динамо". Це вчетверо менше, ніж він мав у "Шахтарі", де працював 2004–2016 роки. Якщо "Динамо" виграє чемпіонат України, румунський тренер отримає бонус — 32,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Луческу зацікавлений у розвитку гравців "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути