четвер, 17 квітня 2008 17:44

Луческу впевнений, що "Шахтар" сильніший за "Динамо"

Київське "Динамо" та донецький "Шахтар" зіграють у фінальному матчі Кубка України. Поєдинок відбудеться 7 травня на стадіоні "Металіст" у Харкові. Раніше суперники чотири рази розігрували трофей: тричі перемагало "Динамо" та раз — "Шахтар". 1985 року динамівці та гірники виборювали Кубок Радянського Союзу. "Динамо" і тоді виграло — 2:1.

У півфіналі кияни обіграли донецький "Металург". 19 березня підопічні Юрія Сьоміна переграли суперника вдома (2:1), а минулої середи — в Донецьку (1:0). Єдиний гол у зустрічі провів румунський півзахисник Тіберіу Гіоане.

— У "Металурга" не було шансів узагалі, — розповідає "ГПУ" колишній форвард "Динамо" Віктор Леоненко, 38 років. — На комбінаційну гру донеччани не дуже здатні, а за важкого внаслідок дощу поля — тим більше. Їм залишалося розраховувати на дальні удари, але майстрів відповідного рівня для цього не було.

Головний тренер киян Юрій Сьомін задіяв захисника Владислава Ващука на позиції опорного півзахисника.

— Нормально Влад відіграв, — каже Леоненко. — Але й суперник не дуже пручався, Сьомін міг експериментувати.


"Шахтар" пройшов до фіналу більш легко. Гірники переграли "Чорноморець" спочатку в Одесі (2:1), а позавчора в Донецьку — 3:0. Голи на рахунку Луїша Адріано, Кравченка та Дуляя.

— Якби не голкіпер одеситів Віталій Руденко, рахунок міг бути і 7:0, — заявив після матчу головний тренер гірників Мірча Луческу, 62 роки.

Він вийшов на матч із двома опорними півзахисниками — Левандовським та Дуляєм. Після перерви замінив захисника Чигринського на півзахисника Полянського. Той став грати у центрі поля, а Левандовський відійшов на позицію Чигринського.

— У нашій команді багато гравців, які хочуть грати, але не можуть — конкуренція велика, — пояснює румунський фахівець. — Сьогоднішній матч показав, що ми маємо гідний резерв.

Суперника по фіналу Луческу не боїться.

— У "Шахтаря" сильніша команда, яка грає у видовищніший футбол. В Україні немає опонента, сильнішого за нас. Я побоююся тільки суддівства. Можливо, варто готуватися до вилучення в нашому складі та гри в меншості.

Зараз ви читаєте новину «Луческу впевнений, що "Шахтар" сильніший за "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути