четвер, 10 грудня 2020 07:30

Клички можуть повернутися в бокс

28 листопада в Лос-Анджелесі, США, на арені "Стейплс центр" легенди боксу 54-річний Майк Тайсон і 51-річний Рой Джонс-молодший провели виставковий боксерський поєдинок. Він складався з восьми раундів по 2 хв. і завершився внічию. Виграли організатори шоу, боксери, глядачі. Програв лише сучасний бокс. Хто подумав би, що цей спаринг стане головною подією 2020 року у світі боксу через понад два десятиліття після того, коли на зустріч цих суперників був найбільший попит?

Платну трансляцію в США подивилися від 1,2 до 1,5 млн глядачів — неймовірні цифри, які перевершують переважну більшість показників за участі діючих зірок боксу. Матч-реванш Тайсона Ф'юрі та Деонтея Вайлдера після інтригуючої ­нічиєї в першому бою придбали 850 тис. глядачів.

Головний магніт у поєдинку — Майк Тайсон і його суперник мали гарантовано заробити, відповідно 280 та 57 млн грн. Відсоток продажу платних підписок суттєво збільшить ці суми.

У виграші залишилися фанати. Багато з них уперше побачили бій кумирів у реальному часі. А вболівальники з досвідом задовольнили свою ностальгію за старими часами. Ясно, Тайсон і Джонс були далекі до пікових кондицій. Але хто від них цього чекав? Ветерани відбоксували в хорошому темпі, точно не відбували номер і дали людям те, що вони хотіли побачити.

Бій показав, що подібні шоу — затребувані серед уболівальників. І вони продовжуватимуться. Той же Тайсон заявив, що збирається боксувати що два місяці. Першим в черзі є інша американська легенда — 58-річний Евандер Голіфілд. 1996-го і 1997 року він двічі перемагав "Залізного" Тайсона.

А далі, на четвертому та п'ятому місцях, у рейтингу букмекерів серед найімовірніших суперників Тайсона 2021 року йдуть Володимир і Віталій Клички. Чинний міський голова Києва багато разів заявляв, що хоче зустрітися з Майком. 2004-го навіть велися перемовини про їхній бій, але на перешкоді стала поразка американця від британця Денні Вільямса. За багато років після того обидва таки можуть зустрітися в рингу. Хоч і в несправжньому бою. А кожен зможе дофантазувати на основі побаченого, як би все склалося в "реалі" в їхні найкращі роки.

Зараз ви читаєте новину «Клички можуть повернутися в бокс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути