середа, 22 вересня 2010 04:45

"Карпатам" тепер нічого боятися

"Карпати, Львів — із якого міста?" — допитувався у мене турецький спортивний журналіст Мехмет Тейчін перед грою львівського клубу проти турецького "Галатасарая".

— Львів — місто. А "Карпати" — від назви гір, — давав я малий урок географії.

— А хто у вашій команді найкращий гравець?

— Та кожен!

— Я буду за вами стежити, — пообіцяв Мехмет.

Він перестав усміхатися у коротко підстрижені вуса, коли "Карпати" відкрили рахунок. У його програмці матчу я переможно обвів маркером прізвище Кузнєцова — мовляв, один із найкращих футболістів. А коли за кілька хвилин позначав прізвище Зеньова, Мехмет уже хитав головою:

— "Карпати" — чудово, "Галатасарай" — фігово.

— Іще кілька прізвищ, Мехмете?

— Ні! Не треба! — махав він руками.

На другий тайм Мехмет не залишився. Не приїхав і на матч-відповідь у Львові, де "Карпати" на останніх секундах гри поховали турецькі сподівання на груповий турнір Ліги Європи. Але його, мабуть, потішив темп, із яким дортмундська "Боруссія" вирвала перемогу у львів"ян. На тому ж полі й за кілька останніх хвилин.

Може, й добре, що наші програли

Навряд чи німці недооцінили суперника, як турки. Проти дортмундської "машини" українці вийшли зміненим складом. Два останні єврокубкові матчі "Карпати" змушені перебудовувати гру. Насамперед — на вістрі атаки. Домашній поєдинок із "Галатасараєм" догравали без вилученого Кузнєцова, а проти Дортмунда — без єдиного номінального нападника Батісти. Він травмував коліно у перші 10 хв., а в попередніх матчах діяв невпевнено.

Але не менший головний біль тренера "зелено-білих" Олега Кононова — лінія захисту. Після нічиєї з луганською "Зорею" — 2:2 і перемоги над маріупольським "Іллічівцем" — 3:2 він визнав: "Ніяк не можемо в зустрічах, де ведемо в рахунку два-три м"ячі, дограти в такому ж ключі до кінця". І коли "Боруссія" у другому таймі львівського поєдинку опинилася у ролі тих, хто наздоганяє, команді Кононова забракло не лише дискваліфікованого захисника Федецького. Фатальних помилок захисту не виправив і Чечер, що з"явився на полі наприкінці матчу. До проблеми короткої лави запасних додалася психологічна складова: "Карпати" спроможні "на зубах" піти вперед і забити, але нездатні утримати результат. Усувати її Кононову доведеться за насиченого календаря євробаталій і національної першості, коли команда гратиме по п"ять-шість поєдинків на місяць.

Після гри з Дортмундом опівночі зателефонував приятель зі Львова.

— У мене майже інфаркт, — знесилено сказав. — Може, й добре, що "Карпати" програли. Такі матчі гартують дух, а нашим тепер нічого боятися.

Зараз ви читаєте новину «"Карпатам" тепер нічого боятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути