пʼятниця, 30 жовтня 2015 00:40

Іспанська преса назвала Коноплянку "ураганом"

Автор: ФОТО З САЙТА www.football24.ua
  Євген Коноплянка забив за ”Севілью” п’ять голів — по два в чемпіонаті Іспанії та Лізі чемпіонів, один — у Суперкубку Європи
Євген Коноплянка забив за ”Севілью” п’ять голів — по два в чемпіонаті Іспанії та Лізі чемпіонів, один — у Суперкубку Європи

26-річний півзахисник збірної України Євген Коно­плянка минулого тижня провів два вдалі матчі за іспанську "Севілью". Спочатку забив м'яч у ворота англійського "Манчестер Сіті" в Лізі чемпіонів. Проте виїзний поєдинок "Севілья" програла — 1:2. А в суботу українець забив останній у домашній зустрічі гол проти "Гетафе" — 5:0. Коноплянка реалізував ­пенальті.

— Я б не говорив зі стовідсотковою впевненістю, що Коноплянка вже обжився в новій команді та новому чемпіонаті, — каже 28-річний Ігор Яслик, оглядач іспанського чемпіонату в журналі "Футбол". — Дійсно, він став краще розуміти тренера та його вимоги. Про Євгена гарно відгукується преса після двох останніх ігор. Після матчу із "Манчестер Сіті" провідна спортивна газета "Марка" назвала матеріал "Ураган Коноплянка". Однак навіть у найкращих поєдинках Євген дозволяє собі діяти на власний розсуд. Хоча є суттєвий прогрес.

У "Дніпрі" Євген був яскраво вираженим індивідуалістом. Чи змінився він із переїздом до Іспанії?

— У "Дніпрі" Коноплянці віддали весь лівий фланг. Звісно, певних тактичних нюансів він навчився ще в Рамоса (тренер "Дніпра" з 2010-го по 2014 роки. — "ГПУ"). Наставник "Севільї" Емері дуже скрупульозний у питаннях тактики. Спочатку Євген міг проігнорувати забігання партнера по флангу Тремулінаса, зміщаючись зліва в центр і завдаючи, як правило, неточних ударів по воротах. В останніх матчах він видав кілька класних пасів. Їхня зв'язка з Тремулінасом обіцяє стати однією із найбільш атакувальних в Іспанії. Ще місяць тому українець дратував тренера, не відкриваючись у вільну зону, як того вимагав Емері. В останніх зустрічах Євген виправився.

На попередній матч збірної Коноплянка прибув у не надто позитивному настрої. Він просидів кілька поєдинків на лаві запасних і отримував у кращому випадку 20–30 хвилин ігрового часу. Як тепер він почуватиметься напередодні вирішальних матчів за вихід на Євро-2016 проти Словенії?

— Звісно, збірна України й "Севілья" грають у зовсім різний футбол. Емері й Фоменко мають мало схожого. У збірній Коноплянці та Ярмоленку віддають увесь фланг із приблизно такою настановою: "Зіграйте, як умієте, бажано — покажіть свої найкращі якості". Вийде — чудово. Не вийде — замінити вас все одно ніким. Ну а після вдалих матчів емоційний стан Коноплянки, звісно, буде дуже хорошим.

Чи може Євген із часом перебратися до котрогось із іспанських грандів?

— До грандів — може, але навряд чи до іспанських. І в "Реалі", і в "Барселоні" є виконавці на цих позиціях, які навряд чи в чомусь поступаються Євгену. В "Реалі" це Криштіану Роналду, в "Барселоні" — Неймар. Вакансій тут нема. З іншого боку, "Севілья" — лідер у Європі за кількістю вдалих продажів до суперклубів. Клуб має певний ореол. І не обов'язково при цьому бути суперзіркою. Ракитич (хорватський півзахисник, влітку 2014-го перейшов із "Севільї" до "Барселони". — "ГПУ") таким не є, але ж виступає за "Барсу". Враховуючи вік Коноплянки, у нього лишився рік-два, щоб змінити клуб. Думаю, він може перейти до якогось із англійських клубів, як той же Навас, нинішній футболіст "Манчестер Сіті".

Зараз ви читаєте новину «Іспанська преса назвала Коноплянку "ураганом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути