Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2018 00:35

Гвоздик може стати четвертим боксерським чемпіоном з України

У ніч проти неділі, 2 грудня, "тимчасовий" чемпіон світу у напівтяжкій вазі, за версією Всесвітньої боксерської ради, 31-річний українець Олександр Гвоздик позмагається за повноцінний титул. У Квебеці, Канада, харків'янин зустрінеться із господарем рингу Адонісом Стівенсоном, 41 рік, — до бою 29 перемог, 24 нокаути, по одній поразці й нічиїй. Гвоздик виграв усі 15 проведених боїв, 12 разів нокаутом. Початок трансляції на телеканалі "Інтер" 2 грудня о 1:20.

Для Стівенсона це десятий захист титулу. Його боксер виграв у червні 2013 року. Канадець володіє потужним нокаутуючим ударом лівою рукою. Його робота в ринзі пов'язана із виведенням себе на цей удар. Особливо небезпечний у першій половині бою. Зважаючи на вік, помітно "підсідає" після 5–6 раунду.

Гвоздик дебютував серед професіоналів у квітні 2014-го. В березні цього року за очками переміг француза Мехді Амара і здобув "тимчасовий" титул WBC, а також отримав статус обов'язкового претендента на повноцінний титул. Його завдання — бути максимально сконцентрованим на початку зустрічі з чемпіоном, перевести її у пізні раунди і постаратись нокаутувати Стівенсона. Перемогти в гостях за рішенням суддів буде проблематично.

Гвоздик на 8 см вищий за Стівенсона — 188 см проти 180, але програє йому за розмахом рук — 192 см проти 196. Українець боксує у лівосторонній стійці, канадець — у правосторонній.

У разі перемоги Олександр Гвоздик стане 12-м в історії українським чемпіоном світу з професіонального боксу і четвертим чинним — разом із Василем Ломаченком, Олександром Усиком та Артемом Далакяном.

Зараз ви читаєте новину «Гвоздик може стати четвертим боксерським чемпіоном з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути