пʼятниця, 24 березня 2017 00:35

Емоції мають компенсувати нестачу майстерності

Що більший джип — то довше йти за трактором. Саме ця приказка чомусь згадалася, коли тренери національної збірної України вирішили провести напередодні відбірного матчу з Хорватією спеціальний тренувальний збір в Австрії. Перед тим зчинили скандал із вимогою підлаштувати під цей збір календар чемпіонату України. Досвід останніх десятиліть переконливо свідчить: тривалість підготовки нашої збірної до матчу обернено пропорційна результату.

Це зовсім не означає, що українці не матимуть у Загребі жодних шансів. Не будемо обманювати себе — за рівнем виконавської майстерності українські футболісти поступаються хорватським. Раніше, у часи Валерія Лобановського, наші протиставляли більш майстерним опонентам відмінну фізичну підготовку й сувору гральну дисципліну. І це періодично давало результат. Сьогодні про щось подібне говорити не доводиться.

Не програти хорватам — а саме це завдання офіційно означено нашим тренером Андрієм Шевченком — українці можуть тільки завдяки емоціям, перевершивши суперників у налаштуванні на гру. Рівно чотири роки тому саме на емоціях наші обіграли на виїзді поляків. Два роки тому в матчі з Іспанією емоції не допомогли — суперник був значно сильніший.

Запитаєте про тактику? Визначити її за попередніми чотирма матчами відбору якось не виходить. Гра нашої збірної виглядала фрагментарно — епізодами було непогано, епізодами — навпаки. Тобто дуже погано. Чи можна напрацювати нову командну тактику під час кількаденного збору? Якщо Андрій Шевченко та його помічники зможуть це зробити — вони заслуговують на пам'ятник, бо досі це ще нікому не вдавалося.

Тому залишається сподіватися, що нестачу майстерності наші футболісти компенсують величезним емоційним підйомом. Чи вистачить цього, аби не програти Хорватії? Будемо щиро на це сподіватися. Більше немає на що.

Зараз ви читаєте новину «Емоції мають компенсувати нестачу майстерності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути