вівторок, 30 жовтня 2018 07:55

Еліна Світоліна виграла чемпіонат світу з тенісу

Українcька тенісистка 24-річна Еліна Світоліна виграла чемпіонат світу. Так неофіційно називають підсумковий турнір Жіночої тенісної асоціації, заключний у сезоні.

Він пройшов у Сингапурі. Участь брали вісім найкращих спортсменок за підсумками сезону. Через травму не було першої ракетки світу, румунки Симони Халеп.

Світоліна виграла усі п'ять матчів. Це нікому не вдавалося з 2013 року. Тоді такий результат мала американка Серена Вільямс. У груповому турнірі українка перемогла Петру Квітову та Кароліну Плішкову з Чехії, а ще — торішню чемпіонку Каролін Возняцкі з Данії. У півфіналі виграла у Кікі Бертенс із Нідерландів, у вирішальному матчі здолала американку Слоан Стівенс.

Еліна Світоліна підійшла до турніру в оптимальній фізичній готовності. Вона добре рухалася на корті. Витримувала довгі розіграші. Суперниці не готові були до такого темпу, хотіли закінчувати комбінації швидше. Тому ризикували і помилялися. Одеситка відчувала це і намагалася грати у незручний для опоненток теніс.

До Сингапура Еліна приїхала без тренера. Ці функції виконував британець Ендрю Беттлс, її спаринг-партнер.

— Прагнутиму дізнатися, хто з тренерів доступний на цей момент. Мені треба все обміркувати, рішення дуже важливе. Добре, що з новим наставником почнемо роботу у міжсезоння, — каже Світоліна.

Вона здобула тринадцятий титул у кар'єрі. Сезон закінчила четвертою ракеткою світу. У 2018-му заробила $5,2 млн — 146 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Еліна Світоліна виграла чемпіонат світу з тенісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути