Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2011 07:45

Дзюдоїсти здобули шість нагород на домашньому чемпіонаті світу

У Києві завершився чемпіонат світу із дзюдо серед 17-річних. Це перша світова першість, яка відбулася в Україні. Наші спортсмени здобули шість нагород: одне "золото", три "срібла" і дві "бронзи" та посіли четверте загальнокомандне місце. "ГПУ" розповідає про вітчизняних призерів.

Павло Скопненко, 16 років (55 кг)

Потрапив до трійки найтехнічніших дзюдоїстів чемпіонату. Особистий тренер Анна Каштанова каже, що її учень талановитий, надзвичайно стійкий і фізично розвинений.

Сергій Звєрєв, 16 років (понад 90 кг)

Також вирізняється доброю технічною підготовкою. У півфіналі чемпіонату світу видовищним кидком за допомогою підніжки здобув дострокову перемогу над росіянином Олексієм Сапуновим. Оскільки в надважкій вазі в Україні конкуренція не надто висока, у Звєрєва є всі шанси стати лідером збірної впродовж наступного олімпійського циклу.

Богдан Зусько, 16 років (81 кг)

Здобув "срібло", поступившись у фіналі грузинові Беці Гвініашвілі. У червні українець програв цьому ж суперникові на чемпіонаті Європи.  Богдан каже, що не був готовий до тактичних змін у боротьбі суперника — на Євро той обрав вичікувальну стратегію. А в Києві, навпаки, атакував. Позитивною рисою Богдана є сильна психіка. Він запевняє, що майже не хвилюється перед сутичками й виходить на татамі цілком спокійний. Від наступного року Зусько змінить вагову категорію і виступатиме у вазі до 90 кг. Там Україну представляють призер двох Олімпіад — Роман Гонтюк, чемпіон Європи — Валентин Греков, Вадим Синявський. Але вони – спортсмени вікові, а отже, в Богдана є непоганий шанс зайняти їхню нішу.

Анастасія Турчин, 16 років (понад 70 кг)

Спортсменка у червні переконливо виграла чемпіонат Європи. Вирізняється високим технічним арсеналом. На київському мундіалі Турчин заслуговувала бути у фіналі, але поступилася набагато масивнішій Сарі Асахіні з Японії. Склалося враження, що мініатюрна на тлі суперниці українка не могла взяти зручний захват. Доки Анастасія прилаштовувалася, міцна японка змогла виконати підворот і повалила суперницю на спину. Турчин має зробити висновки з цієї поразки й у ваговій категорії до 78 кг, куди планує переходити, виглядати підготовленішою.

Єлизавета Каланіна, 16 років (понад 70 кг)

Висока, надзвичайно координована спортсменка, добре працює ногами. З часом Єлизавета боротиметься у надважкій вазі (понад 78 кг). Завдяки зросту й стрункості там вона цілком може мати перевагу над суперницями за пластикою та швидкістю.

Іще один призер змагань, Віктор Макуха, переходить до розряду 81 кг, пропустивши одну вагову категорію. Його перспективи непевні.

Зараз ви читаєте новину «Дзюдоїсти здобули шість нагород на домашньому чемпіонаті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути