вівторок, 12 лютого 2019 06:50

"Динамо" може розраховувати на стандартні ситуації

Київське "Динамо" завершило підготовку до другої частини сезону. Обидва збори динамівці провели в іспанській Марбельї.

Не варто очікувати від підопічних Олександра Хацкевича чогось нового, порівняно з першою частиною сезону. Загалом малюнок гри не змінився. Команда на зборах активно працювала над стандартними ситуаціями, швидким переходом з атаки в оборону. Шукала краще поєднання гравців у середині поля. Впроваджувала новачка Франа Соля в систему гри та переглядала власних молодих футболістів.

Штрафні удари у виконанні динамівців стали "козирем". На зборах прямими ударами зі штрафних кияни тричі забивали голи. Це зробили різні футболісти — Сідклей, Циганков та Андрієвський.

Контратаки динамівців теж стали гостріші. З'явилася осмисленість дій, а не тільки швидкісні якості Циганкова та Вербіча. Іноді однією передачею відрізалася значна частина гравців суперника. Центр поля почали переходити набагато швидше, ніж раніше.

Тренерський штаб шукав найкраще поєднання гравців у середині поля. Пробували різні варіанти, але найоптимальнішим був трикутник Буяльський — Че Че — Шепелєв. Ці футболісти багато в чому доповнюють один одного.

Новачок Фран Соль поки що не забивав на зборах у Харкові. Але його користь у командних діях — значна. Соль нав'язує боротьбу захисникам, змушуючи тих приділяти йому увагу. Це дає додаткові можливості Циганкову та Вербічу. На своїх флангах вони мають більше свободи й простору. Іспанському нападнику ще не вистачає активної допомоги півзахисту для результативніших дій. Майстерність Соля не дозволяє йому забивати голи на власному класі.

Низка молодих гравців отримали шанс проявити себе на зборах. Найкраще ним скористався 20 річний форвард Назарій Русин. Забив три голи. Восени він уже грав за першу команду "Динамо", але тоді не зміг проявити себе. Зараз Русин може розраховувати на місце дублера Соля.

Загалом від "Динамо" не варто чекати несподіванок. Склад команди зрозумілий. Якщо не брати до уваги ситуацію в середині поля, де на три позиції претендують четверо гравців, решта виглядає прогнозовано. 19-річний Миколенко стабільно грав восени на лівому фланзі захисту. Після травми Піваріча його присутність у складі сумніву не підлягає. Фран Соль займе місце в атаці. Відповідно Вербич повернувся на свій фланг. Прогрес та адаптація бразильців Сідклея й Буено дає змогу Олександру Хацкевичу розраховувати на довжину лавки запасних і посилити гру під час матчу.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" може розраховувати на стандартні ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути