четвер, 15 квітня 2021 06:20

"Динамо" має кращі шанси на перемогу, ніж "Шахтар"

17 квітня, в суботу, відбудеться центральний матч чемпіонату України з футболу. "Шахтар" гратиме з "Динамо". За п'ять турів до закінчення змагань кияни випереджають суперника на сім очок.

— "Шахтар" переміг у двох останніх поєдинках, але кризу не подолав, — каже тренер Олег Федорчук, 60 років. — Один із двох виграних матчів — у "Маріуполя". І то без футболістів "основи" цього клубу. Фактично, вийшли дублери дублерів "Шахтаря".

Жуніор Мораес — провідний нападаючий донеччан забивав по два голи "Ворсклі" та "Маріуполю". Його форма — аргумент на користь "Шахтаря"?

— Навряд. Мораес має свої переваги — він гарно відчуває момент, правильно обирає позицію на полі. Але при цьому виконує малий обсяг роботи. Не треба забувати, що хоч його звати Жуніор (у перекладі з англійської — молодший. — ГПУ), але він точно не молодіє. "Динамо" знає його гру і мусить вжити заходів.

До складу "Шахтаря" повернувся Степаненко, й команда почала перемагати. Це допоможе проти "Динамо"?

— Степаненко лідер не тільки на полі, а й у роздягальні. Останнім часом таких було двоє — він і воротар П'ятов. Але зараз залишився сам Тарас. Навряд чи він у змозі самотужки витягнути команду.

"Шахтар" залишився без Тайсона, а "Динамо" втратило Сидорчука через перебір карток і може втратити через травму Забарного. Чиї втрати вагоміші?

— Однозначно — в киян. "Шахтарю" треба було позбутися Тайсона ще минулого літа, коли він починав "плакатися" про бажання залишити команду. Фактично, відтоді бразилець не грав на потрібному рівні. Зате зіпсував командну атмосферу. Сидорчук — велика втрата для "Динамо". Останнім часом він стабільний — і в клубі, й у збірній. Сергій дуже вмотивований футболіст. Захисник Ілля Забарний — не така критична втрата. Він нестабільний. Може провести гарну гру, а може провалитися. (В останньому матчі проти "Дніпра-1", в якому "Динамо" перемогло — 2:0, Забарному зламали ніс. Найпевніше, зіграє проти "Шахтаря" в захисній масці. — ГПУ).

Які шанси команд у цьому поєдинку?

— Віддам перевагу "Динамо" — 55 на 45 відсотків. Кияни діють варіативніше. "Гірники" загнали себе в кут. Їм потрібна лише перемога, тому вибір тактики залишається невеликий.

За поразки "Шахтар" утримається на другому місці?

— Так. Втратити Лігу чемпіонів для команди неприпустимо. Фактично, випадуть два сезони. Бонуси за участь в Лізі чемпіонів почасти вищі, ніж суми в контрактах футболістів. У "Шахтарі" це всі розуміють. Та й глибина складу значно більша, ніж у "Зорі".

2 голеві передачі віддав український футболіст Руслан Малиновський у недільному матчі чемпіонату Італії. "Аталанта", за яку виступає Малиновський, перемогла на виїзді "Фіорентину" — 3:2. У попередньому поєдинку наш півзахисник також двічі робив результативні паси.

Футбол. Чемпіонат України 2020/2021. Прем'єр-ліга. 22 тур

17 квітня, субота

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ

19:30. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". Прогноз погоди: +9°C

ТБ: "Футбол 1"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" має кращі шанси на перемогу, ніж "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути