Ексклюзиви
вівторок, 07 жовтня 2008 17:42

"Динамо" купило форварда з другої ліги

  Костянтин Дудченко приєднається до ”Динамо” 1 грудня
Костянтин Дудченко приєднається до ”Динамо” 1 грудня

Київське "Динамо" підписало п"ятирічний контракт із форвардом Костянтином Дудченком, 22 роки. Гравець доки виступатиме за свій нинішній клуб — друголіговий мелітопольський "Олком", а з 1 грудня приєднається до табору учасника Ліги чемпіонів.

Із достовірних джерел "ГПУ" стало відомо, що окрім "Динамо" Дудченком цікавилися ще чотири команди прем"єр-ліги — "Дніпро", "Ворскла", "Іллічівець" та запорізький "Металург".

Костянтин має зріст 194 см, добре поставлені удари з обох ніг та непогану дистанційну швидкість. Фахівці відзначають, що за манерою гри Костянтин нагадує чеського нападаючого Яна Коллера. До недоліків мелітопольця відносять невисоку стартову швидкість.

Дудченко народився у Мелітополі, де почав займатися футболом у однойменному дитячому клубі. Виступав на першості області, у всеукраїнській дитячій лізі. Згодом перейшов до головної команди міста "Олкому". Тут він провів останні три сезони. Спочатку Костянтин грав центрального оборонця, згодом був переведений у центр поля, а головний тренер Олександр Шундрик, який очолив "Олком" у липні цього року, вирішив випустити гравця на вістрі атаки. І не помилився — у дванадцяти іграх Дудченко забив сім м"ячів і нині є найкращим бомбардиром команди. Востаннє форвард відзначився у суботу, коли забив за "Олком" у ворота донецького "Шахтаря-3".

Другий тренер "Олкому" Олександр Клешня чудово знає гру Дудченка, але сумнівається, що нападаючий одразу гратиме у першій команді "Динамо".

— Це фактурний, таранного типу форвард. У сучасному футболі на таких виконавців великий попит. Костянтинові багато над чим треба працювати, вчитися в досвідчених майстрів. У нього обмаль досвіду виступів на високому рівні. Мабуть, тренери спочатку приглядатимуться до новачка у другій команді, — вважає Клешня.

Дудченко із золотою медаллю закінчив середню школу, а тепер навчається у Таврійському державному агротехнічному університеті. Неодружений.

Наступний матч чемпіонату України "Динамо" зіграє 17 жовтня. А 14 жовтня підопічні Юрія Сьоміна проведуть відкрите тренування. Початок о 16.00 на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" купило форварда з другої ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути