пʼятниця, 22 лютого 2019 06:30

"Динамо" боротиметься з "Олександрією"

 

23 лютого поновлюється чемпіонат України з футболу cеред команд прем'єр-ліги. Тренер 57-річний Олег Федорчук розповідає про п'ять головних інтриг другої частини сезону.

Боротьби за перше місце не буде.

"Шахтар" відірвався від "Динамо" на сім пунктів, і я не бачу передумов, за яких кияни зможуть наздогнати суперника. І річ не в тій грі, яку демонструє "Шахтар", а в нестабільності "Динамо". Ніхто не знає, що продемонструють підопічні Хацкевича в наступному матчі. Можуть зібратися, як це було в очних поєдинках із тим же "Шахтарем" чи з "Олімпіакосом" на виїзді, а можуть провалитися, як у грі з "Карпатами". До того ж кияни так і не вирішили проблему забивного нападника. А без такого форварда вибороти перше місце буде важко. Тому Донецьк можна вітати з чемпіонством.

Найголовніша інтрига нинішньої першості — боротьба за друге місце між "Динамо" й "Олександрією" .

Зараз усі українські гравці рвуться в "Олександрію" — прийшов форвард Владислав Кулач. Ідеться навіть не про зарплату, а про можливість потрапити в зону Ліги чемпіонів чи отримати пряму путівку в Лігу Європи. А це шанс поїхати до західноєвропейського чемпіонату. Попри все, думаю, в Лігу чемпіонів підопічні Шарана все ж не потраплять. Є питання до гри команди в обороні — пішов до "Шахтаря" захисник Валерій Бондаренко. У цій лінії треба якісне підсилення. Непокоїть і воротарська позиція. Тому "Динамо" фінішує другим, а "Олександрія" — третьою.

Не думаю, що "Зоря" здатна створити інтригу в боротьбі за третє місце.

Команда кардинально поміняла принципи комплектації. Замість досвідчених гравців, її тепер поповнює молодь. Варто спортсмену бодай трохи засвітитися — його продають. Продаж Сватка в хорватський "Хайдук" — підтвердження цього. "Зоря" першою з українських клубів вийшла "на нуль" або навіть працює на прибуток. Однак переходи декількох гравців супроводжувалися містечковими скандалами з тимчасовим переведенням до дублю. Звісно, бажання поборотися за третю сходинку в команди є, але передумов для виграшу "бронзи" не бачу.

На місце в першій шістці претендують одразу три команди — "Десна", "Маріуполь" і "Львів".

Львів'яни укомплектовані здебільшого бразильцями, яким буде важко призвичаїтися до наших зимово-весняних газонів. Тому боротьбу вестимуть "Десна" і "Маріуполь". Клуби рівні за силами, шанси 50 на 50.

Останнє місце точно посяде "Арсенал".

У клубі залишилося дуже мало гравців. Керівництво команди, яка посідає останню сходинку таблиці, голосує проти розширення Прем'єр-ліги. Тобто, позбавляє себе шансу залишитися в еліті. Такого ви більше ніде не побачите.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" боротиметься з "Олександрією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути