неділя, 15 квітня 2007 14:43

Дерюгіна вийшла слідом за Блохіним

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Олімпійський чемпіон з баскетболу Олександр Волков (ліворуч) та директор модельного агентства ”Карін” Влада Литовченко вручають приз Ібрагімові Алдатову, чемпіону світу з вільної боротьби. Успіх борця визнаний ”сенсацією року”
Олімпійський чемпіон з баскетболу Олександр Волков (ліворуч) та директор модельного агентства ”Карін” Влада Литовченко вручають приз Ібрагімові Алдатову, чемпіону світу з вільної боротьби. Успіх борця визнаний ”сенсацією року”

Така акція вперше проводилася у грудні 2005 року. Тоді переможці виходили на сцену столичного палацу "Україна". Нині всі з"їхалися до Жовтневого, неподалік майдану Незалежності.

— Уболіватиму за Ірину Краснянську, — зізнається "ГПУ" олімпійський чемпіон, гімнаст Валерій Гончаров, 30 років. — Колега все-таки.

Розмовляємо біля входу до палацу. Початок затримується хвилин на 15. Чекають президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубку та міністра у справах сім"ї, молоді та спорту Віктора Коржа. Ті трохи запізнюються, приїжджають на двох чорних "мерседесах".

Зал заповнений на дві третини. Згодом у ньому з"являються футболісти київського "Динамо" та збірної України — Олександр Шовковський, Руслан Ротань, Олег Гусєв, Андрій Несмачний та Владислав Ващук. Сідають справа у першому ряді поруч із тренерами національної збірної Олегом Блохіним, Олегом Кузнєцовим та Андрієм Балем. На півгодини спізнюється олімпійський чемпіон з баскетболу Олександр Волков.

До оголошення переможців переходять не одразу. Спочатку ведучі — Юрій Кот, Власта Шовковська, Петро Мага та Людмила Харів — оголошують про створення Академії українського спорту. Академіками оголошують олімпійських чемпіонів минулого — Бориса Шахліна, Ніну Бочарову, Володимира Голубничого, Григорія Крисса, Ельбруса Тедеєва, Лілію Подкопаєву, Віктора Цибуленка, Людмилу Турищеву.

Борзова викликають двічі. Присутні всміхаються. Останнім на сцену виходить 79-річний борець Іван Богдан, чемпіон Олімпіади-1952. Іде, спираючись на ціпок.

Бубка зачитує привітання академікам від прем"єра Віктора Януковича. Коли він та Корж спускаються у зал, помічають, що їхні місця зайняті 82-річною Ніною Бочаровою та Іриною Дерюгіною. Бубка і Корж змушені пересісти ближче до віце-спікера Верховної Ради Миколи Томенка. Поруч із ними сидить народний артист України Богдан Ступка.

Шовковський залишає банкетну залу через 10 хвилин

"Сенсацією року" став 23-річний чемпіон світу з вільної боротьби Ібрагім Алдатов. Він виходить на сцену, хвилюється. Зовсім не розуміє української, якою до нього звертається ведучий. Однієї з тих, хто має вручати нагороду — найкращої гандболістки минулого століття Зінаїди Турчиної, — в залі немає. Тому виходить директор модельного агентства "Карін" Влада Литовченко.

У другому антракті виступає група "Земляне". Виконують свій хіт "Трава у дома". Зал підспівує.

Через півтори години після початку концерту Олег Блохін уперше залишає зал і йде курити. Зі свого місця встає його колишня дружина Ірина Дерюгіна і прямує у тому ж напрямку, що й Блохін.

Він засмучений: футбольна збірна програє у номінації "команда року" фехтувальникам-шпажистам, віце-чемпіонам світу.

Найкращим тренером року визнано Інну Коробчинську, тренера чемпіонки світу з гімнастики Інни Краснянської. Вона виходить на сцену у чобітках і короткому платтячку. Біля мікрофона плаче. А її підопічна таки стає "спортсменкою року".

— Ещё непонятно, кто кого терпит: тренер меня или... — Краснянська стоїть у міні-спідниці й блузці з відкритою спиною і робить багатозначну паузу під сміх залу.

Ім"я "спортсмена року" оголошує дев"ятиразова олімпійська чемпіонка Лариса Латиніна.

— Номинантов трое, — каже зі сцени. — Тем, кто проиграет, советую не опускать лапки.

Й оголошує переможця — легкоатлета Івана Гешка.

Церемонія закінчується через три години. Спілкуємося з Миколою Томенком.

— У парламентаріїв теж є футбольна команда, — розповідає віце-спікер. — Тренує її колишній наставник "Шахтаря" Віктор Прокопенко. Думаю, Віктор Федорович у нас гратиме в нападі, а Віктор Андрійович — у захисті.

Учасники піднімаються на третій поверх на банкет. Журналістів туди не запрошують. Шовковський залишає банкетну залу через 10 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Дерюгіна вийшла слідом за Блохіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути