четвер, 01 жовтня 2020 06:50

Дерев'янченко втретє програв чемпіонський бій

У ніч на неділю, 27 вересня, український боксер Сергій Дерев'янченко, 34 роки, програв бій за титул Все­світньої боксерської ради американцеві 30-річному Джермеллу Чарло. Судді одностайно віддали перемогу чемпіонові — 116:112, 118:110 і 117:111. Чарло втретє захистив свій титул. Бій відбувся в Анкасвіллі, США.

Американець здобув 31-шу перемогу в 31-му поєдинку, має 22 нокаути. Дерев'янченко програв утретє, при 13 перемогах, 10 нокаутах. Усіх поразок зазнав у чемпіонських боях. У жовтні 2018-го поступився за розділеним рішенням суддів американцеві Даніелю Джейкобсу. А в жовтні 2019 року — одноголосним суддівським рішенням казахстанцю Геннадієві Головкіну. В обох боях на кону стояв вакантний пояс Міжнародної боксерської федерації. Та двічі перемоги суперників Дерев'янченка були спірними. Цього разу рішення суддів ніхто не ставить під сумнів.

Дерев'янченко від самого початку поєдинку був заряджений на силову роботу, а не на техніко-тактичне вирішення питання. Його діям бракувало легкості й хитрості. Натомість Чарло виглядав цілком розкуто, мав кращу швидкість. Він сповна скористався своєю перевагою в габаритах. Передньою рукою Чарло вміло стримував суперника й набирав очки. Дерев'янченко потрапляв, але його ударам бракувало акценту й вони не несли великої загрози американцеві.

У третьому та восьмому раундах ноги Дерев'янченка підкосилися після пропущених ударів. Українець був на межі падіння — пощастило, що це сталося наприкінці раундів. А в дев'ятому Сергій був повністю розбитий. Стільки силових ударів він, напевно, не пропускав за всю кар'єру. Якби не вміння тримати удар, то бій вже було би завершено.

Лише в останній двох раундах Сергієві вдалося намацати ритм і дистанцію. Він показав характер, пресингував і нав'язував розміни на ближній відстані. Бився до останнього, але було пізно.

Дерев'янченко мав перевагу в кількості викинутих ударів — 681 проти 627 і за кількістю влучних силових — 163 проти 134. Чарло переважив суперника за влучними ударами — 219 проти 180, а особливо джебами — 85 проти 17.

Рівень показаного боксу не сильно відкине українця у світових рейтингах. Тому невдовзі Дерев'янченко може отримати черговий шанс провести значимий бій і зійти на чемпіонський трон. Але чи дозволить Сергієві це зробити вік — у жовтні йому виповниться 35 — і чимала спортивна зношеність, велике питання.

Зараз ви читаєте новину «Дерев'янченко втретє програв чемпіонський бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути